eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Ki őrködhet a tízezermilliárd felett?

Biztonsági okokból nem használhatja az Europol terrorizmus elleni intézkedések támogatására kifejlesztett elemző szoftverét Aradi utcai központjában a Nemzeti Nyomozó Iroda - írja a Népszabadság.

Részben emiatt új székházat építtetne magának az NNI. Ingatlanokért épületet - a Rendőrségi Igazgatási Központ tíz évvel ezelőtti felépítésekor már sikerrel alkalmazott módon három, rendőrségi célra ma már teljességgel alkalmatlan épületéért cserébe építtetné fel új főhadiszállását a Nemzeti Nyomozó Iroda a Kerepesi úton - értesült rendőrségi forrásokból a Népszabadság.

A Nemzeti Nyomozó Iroda kinőtte Aradi utcai épületét. Egyes egységei az egykori adórendőrség István utcai épületében dolgoznak. Az NNI vezetői már rég szeretnék egy fedél alatt tudni a különböző részlegeket. Biztonsági szempontból azért sem felel meg az "Aradi" napjaink követelményeinek, mert a légkondicionáló nélküli szobákban nyaranta nyitott ablakok mellett zajló kihallgatásokat, ha akarják, az Aradi, a Vörösmarty és a Csengery utca közeli házainak lakói puskamikrofon és más technikai segítség nélkül is kihallgathatják.

Tízezermilliárd forint értékű állami vagyon felügyelete a tét abban a küzdelemben, ami hónapok óta zajlik a két kormányzó koalíciós párt között - derült ki a Magyar Nemzetből. Az ÁPV Zrt., a Kincstári Vagyoni Igazgatóság és a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet összevonásáról szóló törvényt már decemberben be kellett volna nyújtania a Pénzügyminisztériumnak a kormánynak, ám ez máig nem történt meg.

A küzdelem elsősorban a jövendő csúcscég vezető pozícióinak megszerzéséért folyik, hiszen az egyesített vagyonkezelő példátlan befolyásra tenne szert. A vagyon központosítása a lap értesülései szerint az érintett szakminisztériumoknak sem tetszik.

A fő ellenálló a Kóka János vezette gazdasági és közlekedési tárca, ahová olyan, különösen nagy értékű állami vállalatok tartoznak, mint például a MÁV, az állami autópályacégek, és az ÁPV-től hamarosan ide kerülő Volán társaságok. A gazdasági tárca szembenállása is jelzi, hogy a koalíciós pártok között folyik a küzdelem a megmaradt állami vagyon felügyeletéért, hiszen Kóka János versenybe szállt az SZDSZ elnöki székéért.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

Évtizedes trendet fordított meg a koronavírus-válság

A Covid okozta demográfiai hatások világszerte a felnőttkori halálozás növekedését és a várható élettartam csökkenését váltották ki – állapította meg a neves brit orvosi folyóiratban, a Lancetben pár hete megjelent globális betegségteher-tanulmány (Global Burden of Diseases Study 2021), amely az 1950 és 2021 közötti időszak globális demográfiai változásait, beleértve a Covid-járvány 2020–2021-es időszakának hatásait elemezte.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×