eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A BKV egyik szakszervezete elfogadhatatlannak tartja a létszámcsökkentést

A BKV dolgozóinak több mint felét képviselő szakszervezeti szövetség vezetője szerint a vezérigazgató-váltás - többletforrás nélkül - önmagában nem old meg semmit a cégnél.

Nemes Gábor emlékeztetett: a közlekedési vállalat 70 milliárd forint körüli hiánnyal zárta a tavalyi évet.

Az érdekképviseleti vezető arról is beszélt, hogy elfogadhatatlan lépésnek tartja azt a nagyarányú létszámcsökkentési szándékot, amiről Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes beszélt egy nyilatkozatában.

A politikus egy lapinterjúban azt mondta: tarthatatlan, hogy a 12 ezer embert foglalkoztató vállalatnál 400 munkáltatói jogokat gyakorló vezető és csaknem háromezer adminisztratív dolgozó legyen.

A szakszervezeti szövetség vezetője közölte: a vezetői posztok esetleges megszüntetésébe nincs beleszólási lehetőségük, az egész vállalatot érintő létszámleépítéshez viszont nem lesznek partnerek.

Nem megtakarítása, hanem tetemes kiadása lenne idén a BKV-nak abból, ha netán több száz embert leépítenének - nyilatkozta a cég igazgatóságának elnöke.

Garadnai András elmondta, ha megvalósulna az a létszámleépítés, amit Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes egyik nyilatkozta sejtet, az azt eredményezné, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően jelentős összeget kellene kifizetniük a távozó dolgozóknak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×