eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A területi kórházak is besegítenek majd a sürgősségi ellátásba

Nem csak a kiemelt kórházak látnak el sürgősségi eseteket a kórházstruktúra átalakítás után - mondta az InfoRádióban az Egészségügyi Minisztérium államtitkára, Horváth Ágnes.

Bár a Magyar Kórházszövetség elnöke, Golub Iván korábban úgy nyilatkozott, hogy gyakorlatilag lehetetlen áprilisig végrehajtani a változtatásokat, Horváth Ágnes szerint a kórházak átalakítása végbemegy a tervezett időpontra.

Az államtitkár elmondta: a folyamat elején a miniszter tesz javaslatot minden régió kapacitására, majd a régióknak marad idejük a tervezet megtárgyalására, átdolgozására és elfogadtatására. Az átalakítás fontos szempontja, hogy a dolgozók munkaideje megfeleljen az uniós előírásoknak.

Horváth Ágnes szerint a változtatásokkal meg kell szűnniük a kihasználatlan kapacitásoknak, és azt is el kell érni, hogy a betegek a megfelelő szinten vegyék igénybe az ellátásokat. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára szerint a célok megvalósulása esetén többletforrás keletkezik a rendszerben, így tudják javítani az intézmények finanszírozását.

A politikus hangsúlyozta: nem csak a 31 kiemelt kórház vesz részt a sürgősségi ellátásban, hanem a területi kórházak is szerepet kapnak, hogy a lakosság igényeinek biztonságosan meg tudjanak felelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 10:40
×
×
×
×