eur:
395.57
usd:
365.47
bux:
0
2024. július 31. szerda Oszkár

Itt az új gáz- és távhőtámogatási rendszer!

Elfogadta a kormány gáz- és távhőtámogatás új rendszerét, amely január 1-jén lép hatályba. Danks Emese kormányszóvivő hangsúlyozta: a rendszer igazságosabbá válik, ugyanis ezentúl nem annak adnak támogatást, aki többet fogyaszt, hanem annak, aki valóban rászorul. Hozzátette: a kabinet számításai szerint a jövőben kétmillió család kap gáz- vagy távhőtámogatást.

A munkaügyi miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón közölte: erre a célra 100 milliárd forintot tudnak fordítani, ezért a rászorultság mértékétől függő, eltérő nagyságú támogatást osztanak szét.

Kiss Péter elmondta: az a háztartás kap támogatást, ahol az egy fogyasztási egységre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum három és félszeresét.

Egy háztartáson belül csak az első felnőtt számít egy fogyasztási egységnek, a többieket ennél kisebb szorzószámmal veszik figyelembe.

Kérelmet minden gáz- és távhőfogyasztóhoz küld a Magyar Államkincstár; aki december 31-ig visszaküldi és jogosult a támogatásra, annak februárban kézhez kapott számláján már jelentkezik a kedvezmény.

A rászorultságot nem kell igazolásokkal bizonyítani, de az APEH ellenőrizheti a jogosultságot. Kiss Péter munkaügyi miniszter hangsúlyozta: úgy tudja, januárban nem kell gázáremelésre számítani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy napja lehet a magyaroknak – az olimpia szerdai hírei percről percre

Miután úszásra alkalmasnak találták a Szajnát, a triatlonnal kezdődött a magyarok szerdai programja. Ezen felül asztaliteniszben, cselgáncsban, evezésben, kézilabdában sportlövészetben, tornában, úszásban és vívásban és érdekeltek vagyunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×