eur:
388.84
usd:
360.25
bux:
68048.6
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Orbán: az MSZP 72 órán belül menessze a miniszterelnököt

A Fidesz felszólítja a Magyar Szocialista Pártot, hogy csütörtökön 13 óráig kezdeményezzék Gyurcsány Ferenc miniszterelnök menesztését, ellenkező esetben az ellenzéki párt péntek délutánra a budapesti Kossuth térre hívja az állampolgárokat - jelentette be Orbán Viktor pártelnök.

A Fidesz országos elnöksége szerint vasárnap történelmi választás zajlott Magyarországon. A pártlistás szavazás révén az emberek elmondhatták a véleményüket a válság kialakulásáról és a megoldásról is.

"Az MSZP és a hazugság politikája történelmi vereséget szenvedett, az igazság és az egyenes beszéd történelmi győzelmet aratott" - ismételte meg vasárnapi értékelését Orbán Viktor.

A pártelnök hangsúlyozta, hogy a rendszerváltás óta eltelt 16 év legmagasabb részvétele mellett zajlott a voksolás, melyen az emberek most - ellentétben áprilissal - nyitott szemmel szavazhattak.

Orbán Viktor közölte: az államfő beszédét irányadónak és történelminek tartja a Fidesz elnöksége. Az ellenzéki párt nyomatékosan felszólítja az MSZP-t, hogy ne próbáljon szembeszállni az emberek akaratával és ne vegye semmibe az államfő szavait.

"Felszólítjuk az MSZP-t, hogy - miután a választók megvonták a bizalmat - 72 órán belül tegyen eleget a döntésnek és menessze a miniszterelnököt. Minél tovább marad a kormányfő, annál nagyobb lesz a baj, ezért szakértői, pártok nélküli, nemzeti egységkormányra van szükség" - közölte Orbán Viktor.

A Fidesz elnöke szerint a parlamenti bizalmi szavazás hazug és ócska trükk, mert az már vasárnap megtörtént. "Nem bizalmi, hanem bizalmatlansági szavazásra van szükség a kormányfővel szemben. Ha csütörtökön 13 óráig nem teszik meg az első lépést a kormányfő menesztése felé, akkor felhívják a magyar állampolgárokat, hogy pénteken délután találkozzanak a Kossuth téren" - mondta Orbán Viktor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×