eur:
388.81
usd:
361.81
bux:
67939.49
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Mikor szerettek ki Gyurcsányból a választók?

Az InfoRádió által megkérdezett szociológus szerint az MSZP gyenge szereplése nincs összefüggésben a miniszterelnök nyilvánosságra hozott balatonőszödi beszédével. Tamás Pál azt mondta, a két nagy párt törzsszavazóin kívül azok mentek el vasárnap szavazni, akik a megszorító intézkedések miatt csalódtak Gyurcsány Ferencben.

Nem lát drámai társadalmi elmozdulásokat a vasárnapi önkormányzati választás nyomán Tamás Pál. A szociológus az InfoRádióban elmondta: úgy látja, a társadalmat nem mozgósították különösképpen.

Tamás Pál emlékeztetett arra, hogy a tavaszi parlamenti választásokon 70 százalék körül volt a részvétel, most vasárnap pedig valamivel 50 százalék fölött, ami azt is jelzi, hogy az önkormányzati választáson mindkét oldalon a valamilyen módon nagyon erősen megszólítottak mentek el szavazni.

"A törzsszavazókon kívül azok voksoltak, akik a nyáron meghirdetett kiigazítási csomagot különösen veszélyesnek érzik magukra" - vélekedett Tamás Pál, aki szerint az MSZP-re most elsősorban a támogatók kemény magja szavazott.

"Akik nem mentek el, ők olyan a kevésbé tudatos voksolók, akik nem akartak a másik oldalra szavazni, ugyanakkor csalódtak a kormányban a megszorító csomag kapcsán" - mondta a szociológus.

Tamás Pál szerint mindezt alátámasztja, hogy a népszerűségi adatok már augusztus közepén kialakultak, tehát Gyurcsány Ferencből nem a balatonőszödi beszéd nyilvánosságra kerülése miatt "szerettek ki" a választók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×