eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Kuncze nem indul az SZDSZ elnöki posztjáért

Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke bejelentette: nem indul újra a Szabad Demokraták Szövetségének elnöki posztjáért a párt tavaszi küldöttgyűlésén.

Mint mondta: 2001 júliusa óta tölti be az elnöki tisztséget, és azt gondolja, egy politikusnak időként képesnek kell lennie arra, hogy vezető tisztségeket feladjon, olyankor is, amikor ezt szabad döntése alapján teszi meg.

A liberális politikus hozzátette: döntését már korábban meghozta.

Az SZDSZ támogatja a miniszterelnököt, amíg Gyurcsány Ferenc kitart az egyensúlyteremtő program végrehajtása mellett - mondta Kuncze Gábor.

A liberális párt elnöke szerint a szabad demokrata frakció minden tagja a kormányfő mellett szavaz majd a pénteki bizalmi voksoláson.

Kuncze Gábor hangsúlyozta: Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a közjogi rendszert akarja felrúgni ultimátumával, és az utcán akarja megoldani a problémákat. Úgy vélte: ez anarchiához vezethet.

Az SZDSZ elnöke szólt arról is, hogy egyértelmű vereségnek tartja a tegnapi önkormányzati választáson elért eredményt.

Közölte: lényeges városokat vesztettek el, amelyet annak tudnak be, hogy a felerősödött a pártpreferenciák szerinti szavazás.

Ezért nem a liberális polgármesterek kudarcának tekintjük ezt az eredményt, hanem a megszorító csomagot követő csalódásnak - mondta.

Kuncze Gábor beszélt arról, hogy az önkormányzati választás nem népszavazás volt, és nem írhatja felül a parlamenti választás eredményét.

Hangsúlyozta: a kormánypártok felelőssége a politikai stabilitás megőrzése és a gazdasági stabilitás megteremtése, ezekről szól a kormányprogram.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×