eur:
392.35
usd:
367.2
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Gyurcsány: hallom és értem a kritikát

A miniszterelnök gratulált az önkormányzati választásokon győztes polgármestereknek, politikusoknak. Gyurcsány Ferenc kijelentette: hallja és érti a kritikát, ami arra ösztönzi, hogy végiggondolják: mi az, amit jól csináltak, mi az, amit nem. "Tartalmilag ugyanazt a politikát kell csinálni, amit eddig" - fogalmazott a kormányfő, aki jelezte: a vasárnap esti konzultációk nyomán úgy érzi, megvan a megfelelő parlamenti támogatottsága.

A miniszterelnök azzal kezdte vasárnap éjszakai beszédét, hogy gratulált az önkormányzati választásokon sikeresen szerepelt politikusoknak. Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a kormány és az önkormányzatok együttműködésének nem vizsgálandó eleme a pártállás.

"Arra fogunk törekedni, hogy a helyi képviselet és a kormányzat a lehető legnyugodtabb, tárgyszerű módon segítse az élet javulását" - közölte a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: "értem azt, hogy a választások során két dologról is mondanak véleményt: a jelöltekről személyükben és így vagy úgy, megfontoltan, vagy ösztönösen a kormány politikájáról".

Van mögötte vélemény

A kormányfő hozzátette: azt is látja, hogy sokan kritikusan viszonyulnak a koalíció politikájához, mert amit rövid távon tud nyújtani, az tele van konfliktussal, hosszú távú gyümölcse nehezebben érzékelhető.

"Nem értettem egyet azzal, hogy ez népszavazás lenne, de értem, hogy van mögötte vélemény. Hallom és értem a kritikát, ami arra ösztönöz, hogy végiggondoljuk: mi az, amit jól csinálunk, és mi az, amit nem" - mondta Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy tartalmilag ugyanazt a politikát kell csinálni, amit eddig csináltunk. A sok éve húzódó reformok ügyeit folytatni kell - mondta Gyurcsány Ferenc, aki szerint bár meg kell hallgatni a választók szavát, tovább kell vinni a jelenlegi politikát.

Élnie kell a választók felhatalmazásával

"Én olyan kormány miniszterelnöke kívánok maradni, amely ezt a politikát viszi tovább. Az MSZP-t és az SZDSZ-t olyannak látom, akik tudják, hogy felelősségük nem csak a mával kapcsolatos. Egyértelmű támogatás érzékelhető a politika továbbvitelére. A parlamenti többséget adó pártok bizalmára van szükség, én úgy látom, hogy meg van a támogatás" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A miniszterelnök szerint a kormánynak élnie kell azzal a felhatalmazással, amit a választóktól kapott. "Úgy látom a ma esti konzultációk alapján, hogy ez a támogatás a koalíciós pártok részéről meg van" - mondta Gyurcsány Ferenc.

Az ellenzék nem mondja meg a kormány mit tegyen

"Az a normális, hogy a kormány nem mondja meg a városoknak, hogy mi a dolguk, a kormány nem mondja meg az ellenzéknek, hogy mi a dolguk, és az ellenzék sem mondja meg a kormánynak, hogy mi a dolguk" - jelentette ki a miniszterelnök, hozzátéve, hogy a demokrácia úgy működik jól, ha megoszlik a hatalom.

Mint mondta, továbbra is teszi a dolgát abban a reményben, hogy az ország túlnyomó többsége középtávon támogatni fogja ebben.

"Ezt a politikát fogom csinálni, ezekkel a kormánypártokkal a hátam mögött, és ezzel a kormánnyal" - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Kérdésre válaszolva elmondta: célja, egy hosszú távon versenyképes szocialista párt megteremtése, ehhez kér mandátumot pártelnökként és miniszterelnökként.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×