eur:
392.87
usd:
365.97
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Demszky ismét Budapest főpolgármestere

Demszky Gábor nyerte a főpolgármester-választást. Az ötödik ciklusát kezdő Demszky Gábor, aki az SZDSZ és az MSZP támogatásával indult a posztért, kevesebb mint két százalékkal verte meg a Fidesz és a KDNP támogatásával indult független jelöltet, Tarlós Istvánt.

Budapest liberális város - jelentette ki hívei előtt Demszky Gábor, arra utalva, hogy Tarlós István korábban közölte: a főpolgármester nem mondhatja többet, hogy a főváros liberális.

Demszky Gábor köszönetet mondott a budapestieknek, hogy visszaállították a város korábbi képét, jelezték: nem a vandalizmus, hanem a vendégváró béke, a biztonság fővárosa.

Köszönetet mondott azért is, mert a békés építkezésre szavaztak az antidemokratikus utcai megmozdulásokkal szemben.

Demszky Gábor kijelentette: lemond közgyűlési mandátumáról, így az SZDSZ-nek és az MSZP-nek többsége lesz az önkormányzatban.

Ez garantálja az építés politikájának folytatását a Gyurcsány-kormánnyal együttműködve - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×