eur:
390.75
usd:
359.84
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Vita Kispest legnagyobb beruházásáról

Gajda Péter, az MSZP-SZDSZ és Tarnai Richárd a FIDESZ-KDNP polgármesterjelöltje is egyetért abban, hogy a kőbánya-kispesti metróvégállomás területét rendezni kell - hangzott el az InfoRádió önkormányzati választási vitaműsorában. Arról azonban különbözik a két XIX. kerületi politikus véleménye, hogy miként oldják meg a problémát.

Gajda Péter azt mondta, hogy a terület átépítésére több milliárd forintot szán egy magánbefektető

Olyan funkciókat is kialakítanak majd, amelyek eddig hiányoztak Kispestről, és megszűnnek a busz és metró végállomást jellemző mai állapotok - tette hozzá.

A kormánypárti jelölt szerint a terület építészeti és közlekedési szempontból egyaránt rendezett lesz.

Az ellenzéki jelölt ezzel szemben azt mondta, hogy a terület rendezését másképp kell megoldani.

Nem értünk egyet azzal, hogy önkormányzati tulajdonú sportlétesítményt, erdőterületet adnak el magánbefektetőnek egy gigaméretű beruházáshoz - mondta Tarnai Richárd.

A területet a főváros, a kerület és a BKV közös beruházásával kell rendezni, de a korábbi övezeti besorolás szerint. A probléma az, hogy az önkormányzat közreműködésével a főváros 60 százalékról 100 százalékra emelte a beépíthető terület arányát. Ez csak a befektető érdekét szolgálja - tette hozzá.

Sávbővítés és a pazarlás megszüntetése

Béres András, a Zöld Demokrata Párt-Centrum Párt-KDP kispesti polgármester-jelöltje megszüntetné az 50-es villamost és trolit indítana helyette, így az Üllői út kétszer két sávosra bővülhetne, és a jelölt szerint megszűnnének a dugók a kerületben.

Tímár Béla, a Kispestért Egyesület polgármester-jelöltje kiegyensúlyozott, egymás megbecsülésén és tiszteletén alapuló közéletet és testületi munkát szeretne a XIX. kerületben. A Polgári Kerekasztal Kispestért és Wekerléért Egyesület támogatását is élvező jelölt megszüntetné az elmúlt négy évben általa tapasztalt pazarlást is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×