eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Mossák a Kossuth teret, leszedik a transzparenseket

Ideiglenesen számos kukát helyeztek ki a közterület-fenntartók a Kossuth térre, ahonnan a másfél hete tartó tüntetések miatt már igen sok szemetet szállítottak el. A tüntetők a péntek déli órákban elkezdték leszedni a transzparenseket.

Péntek reggel 6 és este 22 óra között 20 ember takarítja a teret - mondta el az InfoRádióban a közterület-fenntartók szóvivője.

Szegedi Péter közölte: folyamatosan mossák a tér szilárd burkolatait is, a locsológépeikkel azonban a füves területre nem tudnak bemenni.

Eltávolítják a plakátokat

A déli órákban a tüntetők elkezdték leszedni a Kossuth téri plakátokat, képeket és transzparenseket. Erre azért van szükség, nehogy megsértsék a péntek éjfélkor kezdődő kampánycsendet. A transzparenseket összegyűjtik és elszállítják.

Eközben már építik a 10x7 méteres "nagyszínpadot", amelyet a Kossuth tér két füves részét egymástól elválasztó betonplaccon állítanak fel. Azt egyelőre még a szervezők sem tudták megmondani, hogy pontosan kik is lépnek majd színpadra a hétvégén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×