eur:
390.75
usd:
359.84
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Mi épüljön az Ikarus-gyár helyén?

Ne épüljön az Ikarus gyár területén lakópark - ebben egyetértettek a XVI. kerület polgármester-jelöltjei az InfoRádió választási vitaműsorában. Abban már nem volt teljes az összhang, hová települjenek a kerület vállalkozói.

A Fidesz, az MDF, a MIÉP, és a Vállalkozók Pártjának polgármester-jelöltje elmondta: minden erejével ellenzi, hogy az Ikarus-gyár területén egy nagy, Békásmegyer-méretű lakópark épüljön fel.

Kovács Péter szerint a kényszerűségből a családi házas övezetbe szorult vállalkozókat kellene arra ösztönözni, hogy költözzenek erre a területre.

A lakópark elutasításával egyetértett Szabó Lajos Mátyás, a Polgármester Klub és Vidorné Szabó Györgyi, az MSZP és az SZDSZ polgármester-jelöltje is.

Vidorné Szabó Györgyi hangsúlyozta azt is: ki kell hozni a lakóházak közül az ipari tevékenységet, mert a jelenlegi helyzet sem a vállalkozóknak, sem a környéken élőknek nem jó.

Meg kell teremteni számukra a helyszínt és az infrastruktúrát a vállalkozáshoz és munkahely-teremtéshez - tette hozzá.

A Polgármester Klub jelöltje úgy vélekedett, hogy az Ikarus-gyár helyett inkább a kerület peremére kell szorítani ezeket a tevékenységeket.

Ha megépül az M0-ás, akkor mellette keletkezik egy ipari zóna, de Cinkotán és az Újszász úttól keletre jelenleg is vannak ilyen besorolású területek - hívta fel a figyelmet Szabó Lajos Mátyás.

Kovács Péter, Vidorné Szabó Györgyi és Szabó Lajos Mátyás mellett a független Hargitai István indul a polgármesteri címért a XVI. kerületben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×