eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Elmarasztalta a választási bizottság a kormánypártokat

A Fővárosi Választási Bizottság elmarasztalta a kormánypártokat, akik "Tarlós István nem tudja" című kiadványukban a Fidesz és a KDNP által támogatott független főpolgármester-jelölt alkalmatlanságát bizonygatják. Az SZDSZ egy telefonos közvélemény-kutatásában Tarlós István és a Jobbik kapcsolatára hívták fel a figyelmet. Az SZDSZ szerint ők csak a valóságot állítottak.

Nem állítottak valótlanságot és nem rágalmaztak - kommentálta az InfoRádiónak a kisebbik kormánypárt egyik vezetője a Tarlós István elleni kampánytevékenységüket.

A "Tarlós István nem tudja" című, az MSZP és az SZDSZ fővárosi szervezete által kiadott kiadvány szerint Tarlós István nem alkalmas főpolgármesternek, nem tudja irányítani Budapestet.

A 16 oldalas színes füzetben a jelenlegi III. kerületi elöljáró nyilatkozatait, és néhány kiragadott óbudai élethelyzetet állítanak szembe a főpolgármester-jelölt mostani elképzeléseivel. A kampánylapot a Fővárosi Választási Bizottság elmarasztalta.

Az InfoRádió által megkérdezett szabad demokrata politikus szerint nem a lap tartalmával volt a baj.

Közvélemény-kutatás mint kampányeszköz

Tarlós Istvánról telefonos közvélemény-kutatást is készíttetett az SZDSZ, amelyben - kérdés formájában - arra hívták fel a figyelmet, hogy a Jobbik is támogatja a független főpolgármester-jelöltet.

A kisebbik kormánypárt illetékese erről is azt mondta, hogy igaz. Ellenben szemen szedett hazugságnak tartotta az SZDSZ-re vonatkozó kérdezősködést.

Ugyanebben a határozatban a testület eltiltotta a Fideszet, a KDNP-t a Megújuló hagyományok, program a hegyvidékért című kiadvány terjesztése általi jogszabálysértéstől.

Hasonló döntés született az MSZP Négy év 99 érv a hegyvidékért kiadvány ügyében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×