eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A Reform hídja lett a Szabadság hídból

Közel félszáz diák tüntetett csütörtök este a Szabadság hídon a tandíj bevezetése ellen. A demonstrációt szervező Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának alelnöke az InfoRádiónak elmondta, hogy a kis létszámú demonstrációt figyelmeztetésnek szánták: ha egy héten belül nem kezdeményezi a szaktárca a felsőoktatási törvény módosítását, nagy számban vonulnak az utcára.

Mikor le kellett mondaniuk a zavargások miatt a szeptember 21-ére tervezett tandíj-ellenes demonstrációt, egy olyan dokumentumot juttattak el az oktatási minisztériumhoz, amelyben azt kérték: 2 héten belül kezdeményezzék az felsőoktatási törvény módosítását - mondta a HÖOK alelnöke.

Nagy Zoltán szerint ezzel a mostani, direkt kis létszámúra tervezett tüntetéssel arra kívánták emlékeztetni a kormányzatot, hogy letelt az első hét.

A HÖOK alelnöke elmondta, hogy a demonstrációra, amelynek összesen mintegy 400-450 résztvevője volt, előre kellett regisztrálniuk a hallgatóknak. A jelentkezők karszalagot kaptak, és a rendezvény zavartalanságának biztosítása érdekében csak ezt viselve léphettek be a tüntetés helyszínére.

Nagy Zoltán ugyanakkor cáfolta azt a hírt, miszerint a rendőrök igazoltattak volna mindenkit a demonstráció helyszínén.

Az este 9 és 10 óra között megrendezett fáklyás tüntetés idejére lezárták a forgalom elől a Szabadság hidat, amely szimbolikusan a Reform hídjává alakult át erre az egy órára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×