eur:
390.75
usd:
359.84
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A bíróság elutasította a miniszter beadványát

A Fővárosi Munkaügyi Bíróság elutasította az egészségügyi miniszter beadványát, amelyet a gyógyszerész kamara ellen nyújtott be - közölte a Magyar Gyógyszerész Kamara. A minisztérium megfellebbezte a döntést.

"Az Egészségügyi Miniszter beadvánnyal fordult a Magyar Gyógyszer Kamara ellen sztrájk jogellenességének megállapítása végett. A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a kérelmet - mint érdemi elbírálásra alkalmatlant - elutasította" - olvasható a kamara közleményében.

Molnár Lajos tárcavezető szerdán fordult a bírósághoz, mert a kamara csütörtökre szóló "sztrájkfelhívását" jogellenesnek tartotta.
A gyógyszerész kamara szerdán jelentette be, hogy csütörtökön a patikusok kétórás tiltakozó demonstrációt tartanak, így tiltakozva a kormány patikaliberalizációs elképzelései ellen.

A kamara elnöke a hírre reagálva az InfoRádióban azt mondta: a Magyar Gyógyszerész Kamara nem hirdetett sztrájkot, tehát azt nem tudja visszavonni.

A gyógyszerészek alkotmányos jogaikkal éltek, demonstráltak, és valamilyen formában kiszolgálták az embereket - tette hozzá Hávelné Szatmári Katalin.

"Arról van szó, hogy háromezer gyógyszerész elhatározta, hogy amennyiben nem ül le velük a miniszter tárgyalni a patikaliberalizáció kérdéseiben, akkor demonstrálni fog. Ez egy közfelkiáltással hozott döntés" - fogalmazott akkor a köztestületi elnök.

A tárca nem adja fel

Az Egészségügyi Minisztérium arról tájékoztatta az InfoRádiót, hogy a döntést megfellebbezik, mivel a tárca álláspontja szerint a bíróság formai kifogásai nem megalapozottak.

A bíróság szerint az egészségügyi miniszteri tisztség nem rendelkezik perbeli jogképességgel. A minisztérium fellebbezése mellett Bujdosó László országos tisztifőorvos hasonló tartalmú keresetet nyújtott be.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×