eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Elkúrtuk - újabb titkok 2.: "Mindenféle kommunikációs trükkön gondolkozunk"

Gál J. Zoltán, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár a májusi balatonőszödi szocialista frakcióülésen arról beszélt, hogy nincs szükség a bocsánatkérésre a megszorító intézkedések és annak okai kapcsán. Szerinte arról kell beszélni, hogy az elmúlt 16 év politikája az, ami nem tartott lépést a változásokkal. A következőkben a kommunikációs vezető felszólalásából közlünk részleteket, aki mondandóját belső, nem publikus közvélemény-kutatási adatokkal támasztotta alá.

"Nem várja most tőlünk senki, hogy kiálljunk és megtépjük a ruhánkat, hogy a politika ezt elbaszarintotta az elmúlt időben. Nem vonatkoztatják ránk, nincs arra szükség, hogy bárki kiálljon, és azt mondja, hogy tegnapelőtt még hülyeséget beszéltem, de ma már másként látom.

Viszont azt, hogy mi az oka annak, ami következik, azt fontos elmondani. És van egy lehetőségünk arra, hogy az elmúlt 16 évről beszéljünk. 16 év politikája az, ami nem tartott egyszerűen lépést azokkal a változtatásokkal, amelyeket te magyar, már megtettél. Gondolj bele, hogy te mennyit változtál, és gondolj bele abba, hogy ehhez képest az állam mennyit változott.

Szóval nekünk most az a dolgunk, hogy azt tegyük, amit te már a saját életedben megtettél, csak ne abban a tempóban, hanem annál gyorsabban. Ezek elfogadható érvek a számukra, nem akarnak önkritikát, eleve szkeptikusak a politikával szemben, de 16 év viszonyainak lezárása, ez egy fontos momentum a kommunikációban.

Kell egy rövid és egy hosszabb távú célt is meghatározni. Igen, őszintén elmondani, hogy 2007-ben így alakulnak a reálbérek, de 2008-ban már ez a cél. Tudniillik az egésznek az kell, hogy legyen a kerete, és akármilyen ... gondolhatjátok, mindenféle kommunikációs trükkön gondolkozunk, de a kutatásokból is az jön elő, hogy ma Magyarországon az igazi politikai frissességet az őszinte beszéd fogja jelenteni. Hogyha ezt egyszerre tesszük meg, akkor az ha tetszik, egy ilyen gyurcsányos módon, akkor az fontos lesz.

Tehát nem bűvészkedni kell, és nem fogjuk az adóemelést adódinamizálásnak hívni, elnézést kérek, hanem azt fogjuk mondani, ami van. De ennek a négy alapelvnek a segítségével a távolabbi célokból visszavezethetően "országreform" az a program, amit a kormány megvalósít, és egy "reformkormányzás" keretében.

Tehát két eleme van: "országreform", "reformkormányzás", ez fog történni a következő időszakban. Az államreform az, amit teszünk, ezen belül "a politika magán kezdi" típusú regiszter, és a nagy rendszerek átalakítása, a másik pedig ez a nézőpontváltás, amit a Feri a kongresszuson is mondott. Hogy ne magunkhoz, hanem a világhoz mérjük az országot, hogy több felelősséget várunk magunkon is, mert mi magunkon kezdjük, és ehhez tartozik az egyéni felelősség egy magasabb szintje."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 11:30
×
×
×
×