eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Súlyos döntés várható a kormányülésen

Várhatóan a kormány szerdai ülésén kezdeményezik az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának felmentését - értesült a Népszabadság. Az indok nem ismert, de a pénztár hiánya már meghaladja az éves előirányzatot.

A Népszabadság úgy tudja, az egészségügyi miniszter a szerdai kormányülésen kezdeményezi Kiss Józsefnek, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatójának felmentését, valamint új főigazgató kinevezését. A felmentés hivatalos oka egyelőre nem ismert, de tény, hogy az egészségbiztosító hiánya jelentősen meghaladja a tervezettet. A költségvetési törvény például 298 milliárd forintos gyógyszerkassza-előirányzattal számol, de az egészségbiztosító várakozásai már most 350 milliárdnál tartanak.

A Magyar Nemzet információja szerint nemrég a dolgozók egy csoportjának pályázatával szemben az Airport Express Konzorciumot választotta preferált ajánlattevőnek a repülőtéri Minibusz-pályázaton a Budapest Airport Zrt. A dolgozók hatalmi játszmákat sejtenek a háttérben. A vitás ügyek kapcsán legtöbben Bajnai Gordont, a miniszterelnök bizalmasát, a Nemzeti Fejlesztési Tanács vezetőjét emlegetik. Egy biztos, Bajnai Gordon egészen kormányzati megbízatásáig a BA Zrt. igazgatóságának elnöke volt.

A Világgazdaság arról ír, hogy várhatóan jogi eljárást kezdeményez a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség a széles sávú Internet-hozzáférés elterjesztésének támogatását célzó pályázatok jogosságával kapcsolatban. A tendereken ugyanis olyan települések is nyertek, amelyeken már létezik ADSL-hálózat.

A Napi Gazdaságból megtudhatják, hogy nem kerülheti el jövőre a házipénztáradót az a vállalkozás sem, amely a készpénzállomány csökkentése érdekében igénybe veszi a kedvezményes osztalékfizetési lehetőséget, kivéve, ha a pénzt még az év végéig befizeti a bankszámlájára.

A Portfolio.hu szerint - akárcsak a magán- és nyugdíjpénztárak esetében - a hazai biztosítók befektetéseiben is a részvény-arány növekedése volt megfigyelhető az év első felében. Ezen szektorok befektetési politikája azonban továbbra sem agresszív: portfoliójukban az állampapírok dominanciája látható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×