eur:
385.47
usd:
355.05
bux:
67851.87
2024. május 21. kedd Konstantin

Csurka: a felvonulásunk veszélyes, de nem félünk a veszélytől

A MIÉP pénteken a kora esti órákban nagygyűlést tart. A megmozdulás résztvevői a múzeumkertből és a Baross térről vonulnak át a Rákóczi térre.

A MIÉP felhívása szerint a tüntetés a "labanc-kormány ellen irányul".

Csurka István, a párt elnöke szó szerint úgy fogalmazott: a magyarság érdekében kell felszólalni.

"A hazáért és a szabadságért!" - írják. Nézetük szerint "újra eljött az ideje a legendás kuruc szabadságharcnak, a véreskezű, a magyar nép könnyeiből gyöngypalotákat építő idegen uralom elleni felkelésnek." Csurka István szerint a nagygyűlésük nem felkelés.

Szerinte "ez a rendezvény Rákóczi nagy fejedelem hamvainak hazahozatalának 100. évfordulóján is a kassai dómban, ami akkor Magyarország volt, 1906-ban történő elhelyezése, és az '56-os magyar forradalom 50. évfordulója alkalmából történik".

A MIÉP elnöke rendezvényüket nem tekintik felkelésnek. Hozzátette: "közülünk nem fog kikerülni rendbontó, sem a szimpatizánsaink közül. Ismerjük a saját közönségünket, és észrevesszük, ha valaki rossz szándékkal akar közbeszállni".

Ennek ellenére rendezvényüket veszélyesnek tartja, de mint mondta, nem az a fajta ember, aki meghátrál a veszélyektől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×