eur:
385.4
usd:
354.76
bux:
68166.42
2024. május 21. kedd Konstantin

Fegyelmezett londoni tüntetés Gyurcsány ellen

Szerda este magyar fiatalok tüntettek a londoni magyar nagykövetség épülete előtt. Mintegy száz Angliában dolgozó vagy tanuló fiatal sorakozott fel az utca szemközti oldalán és Gyurcsány Ferenc lemondását követelte.

A londoni magyar nagykövetség épülete elé kivezényelt öt angol rendőr csodálkozva tapasztalta, mennyire fegyelmezett a terelőkorlát mögé tömörített csoport - jelentette az InfoRádió londoni tudósítója.

Hátha még el tudták volna olvasni a táblák feliratát, mert ezeken Ady-, Örkény- és Petőfi-idézetek voltak, nagy forradalmár költőnktől az, hogy "Habár felül a gálya, és alul a víznek árja, azért a víz az úr..."

Azután egyre több nemzeti lobogó tűnt fel, s újabb feliratokat tartottak magasra a tüntetők: "Gyurcsány takarodj! és "Szégyellünk, pozőr!"

A nagykövetségi épület kihaltnak látszott, a magyar diplomáciai gépkocsik máshová parkoltak. Nagy tapssal fogadott beszédek hangzottak el, a londoni ötvenhatos veteránok nevében egy ősz férfi mondotta: "Büszkék vagyunk rátok, magyar fiatalok, hogy kiálltok az igazság mellett."

A szónokok a magyar közélet tisztaságát, a hazudozás abbahagyását és a népsanyargató gazdasági intézkedések visszavonását vagy enyhítését követelték.

"Gyurcsány azt mondta, hogy Magyarországon fölöslegesek vagyunk" - jegyezte meg egy fiatal lány -, "hát, most itt dolgozunk Angliában. Vagy tizenöt ezren...". A tüntetés a himnusz eléneklésével ért véget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×