eur:
387.71
usd:
357.04
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Garamvölgyi: a rendőrség erre nem volt felkészülve

Az MTV székháza előtt hajnali 4 órára normalizálódott a helyzet, miután ötórás harc folyt a Szabadság téri épület előtt - mondta az InfoRádióban az ORFK szóvivője. Garamvölgyi László közölte: vidékről vezényeltek át rendőröket a fővárosi tüntetés helyszínére.

A Kossuth térről érkező tüntetők több roham után bejutottak az épületbe, ahonnan a rendőrök csak fél négy körül tudták kiszorítani őket. Az összecsapásokban legalább 50 ember megsebesült. A randalírozók legalább nyolc autót, köztük több rendőrségi járművet felgyújtottak.

Arra a kérdésre, hogy a rendőri akció kudarcba fulladt-e, Garamvölgyi László azt mondta: a rendőrség egy békés demonstrációra készült. Az MTV székházánál történtekre nem voltak felkészülve.

A Kossuth térről, a Rendészeti Biztonsági Szolgálattól és vidékről kellett átcsoportosítani rendőröket, de ez azért is gondot okozott, mert vidéken is 10 óra után értek véget a tüntetések.

A szóvivő szerint a rendőrségnek nem volt más lehetősége. Könnygázt vetettek be az éjszaka folyamán, egyeseknél testi kényszert alkalmaztak, sőt, még figyelmeztető lövést is leadtak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×