eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Orbán: hogy meg tudjunk indulni a kormány ellen

A Fidesz elnöke szerint az önkormányzati választások jelentik az utolsó lehetőséget arra, hogy az ellenzék megszerezze az erkölcsi felhatalmazást a kormány elleni fellépéshez. "Ehhez el kell érni, hogy az emberek vonják meg a bizalmat a kormánytól" - jelentette ki Orbán Viktor szerdán Esztergomban.

"Minden voks kell, hogy meg tudjunk indulni a kormány ellen" - mondta Orbán Viktor fideszes aktivistáknak Esztergomban, azt ígérve, hogy a választási eredmények tükrében radikálisan és határozottan fel fognak lépni a kormány ellen.

A pártelnök szerint mivel a tavaszi választáson kipróbált új eszközök közül a mozgósítással sikerült a legtöbb szavazót elérni, ezért ezt alkalmazzák most is, ami 4-5 százalékot is jelenthet.

Orbán Viktor arra biztatta az aktivistákat, hogy "gatyaszakadtáig" dolgozzanak, "a törvények tiszteletben tartása mellett szombaton és vasárnap is".

Felelősségre vonnák a válság okozóit

A Fidesz elnöke szerint "a baloldal történelmi válságban van", hiszen az MSZP a megszorító intézkedéseikkel épp "azokat a választókat építi le magáról", akik a társadalom segítségre szorulnak, és elhitték, hogy ebben a szocialistákra számítani lehet.

Orbán Viktor a helyzetet a jobboldal nagy kihívásának és lehetőségének nevezte és rámutatott: ők adócsökkentésben, a reformok tárgyalásos bevezetésében és azok felelősségre vonásában látják a kiutat a válságból, akik ide juttatták az országot.

Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×