eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Egészséges ételeket az iskolai menzákra!

A szocialisták a következő ciklusban szeretnék elérni, hogy a gyermekek egészséges ételeket kapjanak az iskolai menzákon - mondta Gy. Németh Erzsébet, fővárosi frakcióvezető.

A politikus az InfoRádióban azt mondta: az oktatási minisztériumnak nemrég volt egy kezdeményezése az iskolai büféket illetően, de szerinte ez nem elég, hiszen a gyermekeknek egész nap egészséges éleleket kell fogyasztaniuk.

Az iskolák és az intézményfenntartó önkormányzatok a közbeszerzési pályázatoknál előírhatják azt, hogy milyen alapanyagokból és milyen típusú étkeket kell készíteni azoknak a beszállítóknak, akik az iskolákba viszik az ebédet.

A XI. kerületben már bevezették ezt a fajta étkeztetést. Gy. Németh Erzsébet elmondta: a tapasztalatok szerint a szülők pénztárcáját sem terheli meg jobban az egészséges menza. Az összeget ugyanis az önkormányzat kipótolja.

Gy. Németh Erzsébet Benke László mesterszakács segítségét kérte a program feltételeinek pontos kidolgozásában.

Benke László azt mondta, hogy nem lehet egyik napról a másikra megoldani ezt a problémát.

Hozzátette: szinte minden korosztálynak más és másra van szüksége. Folyadékra, vitaminokra, esszenciális aminosavakra. Szerinte a fiatalokat azokkal a régi magyar ételekkel kell megismertetni, amelyet időhiány miatt már csak kevés családban készítenek.

Benke László hozzátette: az evés nem egyszerűen éhségcsillapítás, hanem a szervezet karbantartása.

Egészséges nemzetre van szükség, egészséges fiatalokra, és az ilyen életmódra nevelést már gyermekkorban el kell kezdeni - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

A bronzéremért vívhat Muhari Eszter

Muhari Eszter a bronzéremért vívhat az észt Nelli Differt ellen a női párbajtőrvívók egyéni versenyében. A magyar vívónő a korábbiakban három ázsiai ellenfelet legyőzött, majd az elődöntőben 15-9-re kikapott a francia Auriane Mallótól.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×