INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Gyurcsány Ferenc: a nyugdíjadó nincs napirenden

Infostart / InfoRádió
Az Idősügyi Tanács támogatja a konvergenciaprogramot. Erről a testület keddi ülésén döntöttek. A megbeszélésen részt vett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök is.

A kormányfő biztosította az Idősügyi Tanács tagjait a 13. havi nyugdíj megtartásáról, és arról is, hogy megvalósul az ötéves nyugdíjkorrekciós program - mondta az ülés után Czerván Mártonné, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége nyugdíjas tagozatának vezetője.

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter elmondta: egyértelműen kiderült, hogy az idősek általános, közös felelősséget viselnek a konvergenciaprogram iránt.

A politikus beszámolt arról, hogy az Idősügy Tanács tagjai támogatják a programot, mert szerintük az a fejlett országok szintjére emeli Magyarországot úgy, hogy közben biztonságot teremt.

Az ülésen nem tértek ki a nyugdíjreformra és a nyugdíjkorhatár emelésére. Az InfoRádió információi szerint erről később fognak tárgyalni.

Kiss Péter elmondta még: a miniszterelnök arról tájékoztatta az Idősügyi Tanácsot, hogy a nyugdíjadó kérdése nincs napirenden.


A címlapról ajánljuk