eur:
393.19
usd:
367.86
bux:
65858.18
2024. április 24. szerda György

Az ÁNTSZ szóvivője megszólal, de nem mondhatja el, amit tud

Nyolc megyéből eddig mintegy 20-30 kórház jelezte, hogy az új finanszírozási rendszer miatt nem tudják ellátni a betegeiket. Az új jogszabály szerint ugyanis a tavaly kapott összeg 95 százalékát kaphatják meg idén az intézmények. Az ÁNTSZ szóvivője aztmondta, hogy az illetékes bizottság eddig négy esetben döntött, azt azonban nem árulta el, hogy az érintettek kaptak-e mentességet a finanszírozási korlát alól.

Ritoók Emese az InfoRádió kérdésére nem tudta megmondani, hogy melyik az a nyolc megye, ahonnan jelzések érkeztek, de - mint szavaiból kiderült - ha tudná sem mondaná el, mivel abból következtetni lehetne az érintett kórházaktra, ez pedig "nem lenne szerencsés".

Az ÁNTSZ szóvivője arra sem tudott választ adni, hogy milyen területeken jeleztek előre betegellátási problémákat az érintett kórházak.

"A megyei intézetek foglalkoznak ezzel, és hozzánk csak teljesen kompletten, a szakmai kollégiumok állásfoglalásával együtt kerülnek az ügyek" - mutatott rá Ritoók Emese, aki azt azért elárulta, hogy "nagy változatosságot mutat a kép".

A szóvivő elmondta azt is, hogy eddig öt ügy került a végső döntés meghozatalára jogosult bizottság elé. Egyet visszaküldtek, mert nem voltak meg a megfelelő dokumentumok, négyben viszont született döntés.

Azt azonban, hogy a bizottság adott-e mentességet a finanszírozási korlát alól ezekben az esetekben, Ritoók Emese nem árulhatta el, mint mondta: egészen addig, amíg a döntéseket készhez nem vették az érintettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×