eur:
393.98
usd:
364.69
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nem tartott tömegoszlató gyakorlatot a rendőrség

Cáfolta a FigyelőNet azon információját az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, miszerint tömegoszlató gyakorlatot tartott a rendőrség az őszre tervezett megszorító csomag ellenes tüntetésekre készülve. Garamvölgyi László hozzátette: tudomása szerint utoljára májusban tartottak ilyen továbbképzést.

Az ORFK szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a központi képzéseket, továbbképzéseket minden évben egy korábban elfogadott terv alapján tartja a rendőrség. Az idei évben tavaszra és őszre terveztek be ilyen képzést, tehát nyáron nem tartottak és nem is tartanak ilyet.

Garamvölgyi László megjegyezte: nincs információjuk arra nézve, hogy őszre több tüntetést terveznének a kormányzati megszorító csomag ellen, de nem is kell tudniuk erről egészen a bejelentésre adott törvényes határidőig.

"Bármilyen rendezvényt, amit a gyülekezési törvény hatálya alá esik, a rendőrség biztosít. Megvan erre a szükséges technika, a létszám és a forrás is" - hangsúlyozta az ORFK szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×