eur:
392.34
usd:
362.9
bux:
73476.99
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

A kormányingatlanokat is eladják

Várhatóan augusztus végén dönt a kabinet arról, hogy a kormányzat által használt ingatlanok közül melyeket értékesítse 2007 végéig.

A kormányszóvivői iroda közölte: első lépésben 33 épület értékesítését vizsgálják meg, amelyeket jelenleg minisztériumok használnak.

A tájékoztatás szerint elképzelhető például, hogy egy ingatlanalapba, vagy egy állami tulajdonú cégbe viszik be az ingatlanokat. A kormány előzetes számításai szerint a minisztériumi épületek értékesítéséből 75-100 milliárd forint bevétel várható.

A szakértők javaslatában szerepel további ingatlanok értékesítése is, amelyeket jelenleg országos hatáskörű szervek használnak. Ezekkel együtt a becsült bevétel elérheti a 200-250 milliárd forintot is.

A tervek szerint a befolyó pénzt a kabinet az államadósság törlesztésére fordítja, és a kamatmegtakarítások fedeznék az új kormányzati negyed irodabérleti díjait.

Címlapról ajánljuk

Nem történt csoda, nyertek az esélyesek

A női kard egyéni negyeddöntőjében Márton Anna sima asszóban, 15-7-re kikapott az ukrán Olha Harlantól. Szűcs Luca nagy csatára kényszerítette a világranglista-vezető Sara Balzert, 8-6-ra, aztán 11-10-re vezetett, ám utána a francia egymás után négy tust adott, s eldöntötte az asszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×