eur:
393.11
usd:
363.29
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

A kormány tárgyalna a pedagógusokkal

Továbbra is kész a tárgyalásokra a közoktatási szakszervezetekkel az Oktatási és Kulturális Minisztérium. A tárca sajtóirodája azután közölte ezt, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerdán közölte: elfogadhatatlannak tartják a pedagógusok óraszámának emelését, ezért sztrájkbizottságot hoztak létre.

Az oktatási tárca közleményében emlékeztet arra, hogy a miniszter már a hivatalba lépését követő héten tájékoztatta szakmai elképzeléseiről a közoktatásban érdekelt négy szakszervezet vezetőit, a Közoktatás-politikai Tanácsot és a Közoktatási Érdekegyeztető Tanácsot, majd a szervezetek képviselőivel a közoktatási törvény módosítására kidolgozott elképzelés elkészülte után is találkozott.

A közlemény szerint azóta egyetlen érdekelt sem élt a minisztérium által felkínált egyeztetési lehetőséggel.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke közölte: elfogadhatatlannak tartják, hogy a kormány az érdekegyeztetés megkerülésével nyújtotta be azokat a javaslatokat, amelyek alapján szeptembertől a pedagógusoknak több nem fizetett munkaórát rendelhetnének el.

Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×