eur:
394.44
usd:
364.04
bux:
73649.92
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Melegben agresszívebbek az autóvezetők

Fegyelmezetlenség, türelmetlenség és agresszivitás okozta a hétvégi halálos közúti baleseteket - véli a közlekedéspszichológus. Az orvosmeteorológus szerint viszont a frontátvonulások miatt történt több baleset. Közben a rendőrség azt tervezi szigorúbban lép fel a szabálysértő autósokkal szemben.

Péntek óta több mint húszan haltak meg az utakon közlekedési balesetben. Dulin Jenő közlekedéspszichológus szerint ezek nagy része a fegyelmezetlenség, a türelmetlenség és agresszivitás miatt következett be. A szakember az okok közé sorolta még az emberek túlzott kockázatvállalását is. Dulin Jenő szerint nem azért történt több baleset az országban, mert hétvégén egy hidegfront érte el Magyarország területét.

Fülöp Andrea éghajlatkutató szerint viszont a fronthatásoknak köze van a balesetekhez. Pénteken ugyanis egy hidegfront érte el a Kárpát medence területét és a front hatására 5-6 fokkal csökkent a hőmérséklet.

Ráadásul a hidegfront következtében megnő az emberek reakcióideje is.

A rendőrség szerint a balesetek oka, hogy figyelmetlenül és túl gyorsan hajtanak az emberek. Az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője, Pausz Ferenc szerint nemcsak a közúti ellenőrzéseket kell fokozni, hanem szigorúbb büntetésekre is szükség van.

A rendőrség vezetője a Népszabadságnak azt mondta: szükség lenne arra, hogy a rendőrök gyakrabban vehessék el a jogosítványokat a súlyos szabálysértőktől, sőt más országokhoz hasonlóan elképzelhetőnek tartaná az autók lefoglalását is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×