eur:
394.48
usd:
364.46
bux:
73764.15
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Sólyom László kezében a nadrágszíj

Legkésőbb hétfőn dönt a köztársasági elnök a pénzügyi tárgyú törvények aláírásáról, amelyeket július 10-én fogadott el az Országgyűlés. Korábban több szakszervezet is arra kérte Sólyom Lászlót, hogy ne írja alá az Új egyensúly program törvényeit, hanem küldje vissza azokat a parlamentnek megfontolásra.

Az érdekképviseletek szerint a jogszabálycsomag hátrányosan érinti a munkavállalókat és a nyugdíjasokat, valamint súlyosan veszélyezteti a magyar gazdaság versenyképességét, a közigazgatás működőképességét is.

Az egyes pénzügyi tárgyú törvények módosítása a többi között a kamatból és a tőzsdei ügyletekből származó jövedelmek 20 százalékos megadóztatását, az egyszerűsített vállalkozói adó kulcsának 15-ről 25 százalékra emelését, és az általános forgalmi adó középső kulcsának 15-ről 20 százalékra növelését tartalmazza.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×