eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

BKV: keddig helyre áll a villamosforgalom a Nagykörúton

A BKV vezérigazgató-helyettese azt ígérte, hogy keddig kicserélik a Margit hídon azt a két oszlopot, amelyek annyira elöregedtek, hogy egy rutinellenőrzéskor kidőltek a helyükről.

Donáth Zoltán azután közölte ezt rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy a hajnali órákban a 4-es és a 6-os villamos vonalán újabb üzemzavar történt, emiatt az Oktogon és a Moszkva tér között autóbuszok viszik az utasokat.

A vezérigazgató-helyettes azt mondta: a villamosok hétfőn már a Jászai Mari térig közlekednek, és csak onnan kell átszállniuk a Moszkva tér felé tartó utasoknak buszokra.

A FÕMTERV műszaki igazgatója az esettel összefüggésben úgy vélte: nem lehet tovább halogatni a Margit híd felújítását. Schulek János közölte: az oszlopokat 1978-ban helyezték el, azóta nem voltak felújítva.

Korábban Budapest főjegyzője az InfoRádióban azt mondta: a főpolgármester azonnali vizsgálatot rendelt el, hogy kiderüljön, mi okozza sorozatos műszaki meghibásodásokat. Tiba Zsolt hozzátette: a BKV a lehető leghamarabb megszünteti az üzemzavart, de ha kiderül, hogy a villamospálya tervezője vagy építője követett el hibát, akkor a költségeket áthárítják.

Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×