eur:
393.87
usd:
369.57
bux:
65833.15
2024. április 23. kedd Béla

Az eddigitől eltérőn akarja támogatni a határon túliakat a kormány

A határon túli magyarok ügye július 1-jével a Miniszterelnöki Hivatalhoz került, miután megszűnik a Határon Túli Magyarok Hivatala. A kabinet a következő években megszünteti a közalapítványokat is, és más módot keres a határon túliak támogatására.

Másfél és múlva már nem a jelenlegi rendszerben támogatja Magyarország a határon túli magyarokat. 2007. december 31-én ugyanis megszűnnek a közalapítványok. Hogy azután milyen módon és hogyan juthatnak forrásokhoz a Kárpát-medencében élők, azt most dolgozzák ki a Miniszterelnöki Hivatalban.

A cél az, hogy a támogatásra fordítható pénzekből ne pénzelosztó központok munkáját finanszírozzák. Hogy mi váltja fel a közalapítványokat, arról várhatóan még ebben a hónapban dönt a kabinet, a határon túli szervezetekkel együttműködve.

Az idei forrásokat azonban változatlanul megkapják az érintettek. Az államtitkárság nem akarja év közben megváltoztatni a finanszírozás módján.

A MeH-hez került ugyanis a határon túliak ügye. Ugyanahhoz a szakállamtitkárhoz tartozik még a biztonságpolitika is. A megszűnő Határon Túli Magyarok Hivatalában dolgozó 90 fős csapatnál jóval kisebb dolgozik majd a MeH-ben.

A tervek szerint szorosabbra fűzik a magyar-magyar kapcsolatokat, mindennek a formája azonban egyelőre kétséges, hiszen a Magyar Állandó Értekezlet úgy tűnik, a jövőben nem működik tovább.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Elárulták a szakértők: így forradalmasíthatja az AI a munkahelyeket

Hogyan lehet támogatni a munkavállalókat az AI segítségével? Lehet munkavállalói élményt nyújtani és produktivitást növelni a cégeknek a mesterséges intelligencia által? Lehet-e gördülékenyen végigvinni a folyamatot, meggyőzni a munkavállalót arról, hogy az ő munkáját segíti, és nem elveszik az új rendszerek? Ezekről a kérdésekről szólt a Portfolio AI in Business konferenciájának II/A szekciójának panelbeszélgetése, Lassú Lillával (Supercharge, Chief People Officer), Pereczes Jánossal (Magyar Bankholding, ügyvezető igazgató), és Szajbély Benedekkel, a Griffsoft vezérigazgatójával. A beszélgetést Molnár Noémi, BeHive Consulting Chief Behavioural Scientist-je moderálta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×