eur:
393.13
usd:
367.32
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Gyurcsány: "pocsékul fogok kinézni a fényképeken"

"Pocsékul fogok kinézni a fényképeken, majd megint azt fogják mondani, hogy kialvatlan és fáradt vagyok, sőt talán azt is hozzáteszik, hogy illene ennem, híznom egy keveset. Ma reggel tényleg álmos vagyok. A kormányprogram bevezetőjét írtam késő éjjelig, vagy kora hajnalig" - olvasható a kijelölt miniszterelnök blogjában.

Gyurcsány Ferenc azt írta, hogy a dokumentum nem az ő személyes programja, így nem is ő írja az egészet, hanem kabinetjének tagjai.

"A miniszterelnök kabinetjének tagjai (...) a tárgyalások megkezdését követően szinte azonnal elkezdik írni a programot. Ahogy elkészülnek egy résszel, átnézzük, megbeszéljük, hogy pontosan tükrözi-e a szándékainkat. Szinte folyamatos a szerkezet- és stílusvita" - tette hozzá a politikus.

Gyurcsány Ferenc mindazonáltal jelezte: a kormányprogram egy részét maga írta.

"Úgy gondoltam, személyesen kell megírnom a program bevezetőjét, hogy abban összefoglaljam jövendő kormányzásunk meghatározó politikai karakterjegyeit, világossá tegyem a politikai hangsúlyokat, röviden utaljak a legfontosabb szakpolitikai irányokra, és összességében megmutassam az egészet. A kormányprogram bevezetőjének tartalmaznia kell az egészért felelősséget vállaló miniszterelnök személyiségét, gondolatait. Így aztán, miután végeztünk a program egészével, tegnap késő éjjel nekiálltam megírni a bevezető pár oldalt" - olvasható a blogban.

A kijelölt miniszterelnök szerint a munka elég csikorogva kezdődött, "látszik, hogy régen nem írtam már".

"Lassan melegedtem bele a munkába, jó darabig csak leültem és felálltam. Zenét kerestem, aztán mégsem tetszett. Aztán teáért mentem, beleolvastam a régi kormányprogramokba, hogy azok milyenek voltak? Szóval nem indult könnyen" - írta.

A kijelölt miniszterelnök kiemelte: a kormányprogramban nincs benne a nagyon pontos kormányszerkezet, nincs benne az egészségügy átalakításának részletes, törvényszöveg-mélységű programja, "ahogy csak utalunk az államreform fő irányaira és nem beszélünk a részletekről, ugyanígy a költségvetés tekintetében is csak a legfontosabbat rögzítjük".

"Azt, hogy az állam kiadásainak megregulázásával, a bevételek növelésével a ciklus közepére meg kívánunk felelni az egyensúly közeli állapotot leíró, ún. maastrichti kritériumoknak. Mert eddig szól az átfogó politikai döntés" - derül ki a blog szövegéből.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Mire számíthatunk ma a tőzsdéken?

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti, reggel a KSH friss kereseti adatokat közöl, külföldön pedig a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×