eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A Fidesz esetleg kétharmados törvényeket is megszavaz

A Fidesz kész megszavazni a kétharmados többséget igénylő törvényeket a párt által támogathatónak tartott kérdésekben - mondta a legnagyobb ellenzéki párt új frakcióvezetője.

Navracsics Tibor a Magyar Televízió reggeli műsorában úgy fogalmazott: a többi között nyitottak az önkormányzati képviselők számának csökkentésére, de azt nem támogatják, hogy a kistelepüléseknek ne legyen önkormányzatuk.

A megyerendszer megszüntetéséről szóló szabad demokrata kezdeményezéssel összefüggésben azt mondta: érdemes lenne megfontolni, hogy az államigazgatást és a önkormányzatot szintenként is elválasszák.

Navracsics Tibor közölte: azért vállalta egy évre a posztot, mert ennyi idő kell ahhoz, hogy a pártban elinduljon a megújulás folyamata.

A Fidesz és a KDNP a frakciószövetségi ülésén Navracsics Tibort választották a Fidesz, Semjén Zsoltot pedig a Kereszténydemokrata Néppárt képviselőcsoportjának vezetőjévé.

Navracsics Tibor az ülés után közölte, hogy a frakciószövetség konstruktív ellenzéki munkára készül.

Áder János, a Fidesz parlamenti képviselőcsoportjának eddigi vezetője már a választások előtt közölte, hogy nem vállalja tovább a poszt betöltését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×