eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Ismét összeül az Orbán-ingatlan ügyében a mentelmi bizottság

Pénteken 10 órára hívta össze a mentelmi bizottság elnöke a testület ülését a Fidesz elnökével szemben elrendelt vagyonnyilatkozati eljárás ügyében. Géczi József Alajos közölte: azért hívta össze az ülést, mert olyan iratokat kell tanulmányozni, amelyek vizsgálata meghaladja az elnöki jogkört. A Fidesz szerint a szocialisták a parlamentáris demokrácia intézményeit használják fel "a politikai riválisaik elleni törvénysértő lejárató kampányukhoz".

A bizottság elnöke elmondta: a XII. kerületi jegyző megküldte az Orbán Viktor Cinege utcai ingatlanának építési engedélyével és terveivel összefüggő teljes dokumentációt.

Géczi József Alajos szerint az iratokból úgy tűnik, hogy az ingatlan-beruházás értéke az eddig gondoltnál nagyobb.

Hangsúlyozta: ennek megítélése, valamint az esetleges értékbecslés feltételeinek biztosítása már meghaladja az elnöki jogkört.

A szocialista politikus hozzátette: az igazságügyi szakértői intézet csak a feltételek biztosítása esetén készíti el az értékbecslést.

"Törvénysértő lejárató kampány"

A Fidesz szerint a szocialisták a parlamentáris demokrácia intézményeit használják fel "a politikai riválisaik elleni törvénysértő lejárató kampányukhoz".

"Még szomorúbb, hogy ezt a jogi normák figyelmen kívül hagyásával, a házszabály és a vonatkozó törvények súlyos megsértésével teszik" - tette hozzá Géczi József Alajos.


Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×