eur:
393.63
usd:
364.56
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Dávid Ibolya a settenkedő szocializmus ellen

Konzervatív gzdaságpolitikai fordulatot sürgetett az MDF elnöke Kiskunhalason. A párt bácsalmási képviselőjelöltje Bács-Kiskun megye kettéosztását javasolta.

Az MDF elnöke hangsúlyozta: a demokrata fórum erőteljes konzervatív fordulatot hirdet a gazdaságpolitikában, szemben a két nagy pártnak a "settenkedő szocializmust" hirdető programjával.

Dávid Ibolya szerint a másik markáns célkitűzésünk, mely alapvetően megkülönbözteti az MDF-et az összes többi párttól, a korrupció elleni küzdelem.

A párt bácsalmási képviselőjelöltje kijelentette: tervei között szerepel a 20. megye kialakítása.

Karsai Péter elmondta: az új, Bács-Bodrog nevű megye Bács-Kiskunból válna ki, a bajai, a bácsalmási és a kiskunhalasi körzetet, azaz három országgyűlési választókerületet foglalna magában.

A politikus indoklásul előadta: Nagykőrös kérte, hogy Pest megyétől elszakadva csatlakozhasson Bács-Kiskun megyéhez, mely így már 11 országgyűlési választókerületből állna.

Dávid Ibolya hozzátette: nem tartja elvetendő dolognak, hogy az ország legnagyobb megyéje - amíg a megyerendszer fennáll - kettéváljon.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×