eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, parlamenti képviselő Pollreisz Balázs, az MSZP győri szervezetének elnöke polgármester-jelöltségét bejelentő sajtótájékoztatón Győrben 2019. december 4-én. Pollreisz Balázs a szocialisták, a DK, a Momentum, az LMP, a PM és a Jobbik által alkotott győri ellenzéki összefogás jelöltje. A megyeszékhelyen január 26-án tartanak megismételt polgármester-választást, miután Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Mi lesz az ellenzéki pártelnökökkel? Megszólalt az MSZP vezetője

Tóth Bertalan megnevezett néhány dolgot a választási vereség okai között.

Mint ismert, a választási vereséget értékelendő hétfőn összeültek az ellenzéki pártelnökök, az ott elhangzottakról beszámolva Tóth Bertalan MSZP-elnök az ATV-n elmondta, nem merült fel a pártvezetők lemondása.

"Nem lehet egy ember nyakába varrni a választási kudarcot, mindenkinek meg kell vizsgálnia a saját felelősségét” – emelte ki a képviselő. A vereség lehetséges okai között említette Márki-Zay Péter szerinte szerencsétlen kijelentéseit, a kései kampányolást, a belső vitákat és a közös program csúszását is.

Azt is világossá tette, hogy az ellenzéki oldalon a szocialisták és a Párbeszéd politikusai együtt a legnagyobb közösséget alkotják majd a patkó bal oldalán, de "ettől még kudarc" a választás.

A választási vereség okai szerinte:

  • későn kezdtek kampányolni
  • belső viták voltak
  • késett a programalkotás
  • Márki-Zay Péter szerencsétlen kijelentései

A parlamenti mandátumokat az ellenzékiek szerinte fel fogják venni, mert a parlament "lehetőség a kommunikációra", különösen "az egyenlőtlen médiaviszonyok közt", ám egyetért Hadházy Ákossal, hogy a fideszes törvényjavaslatok vitájára beülni felesleges.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×