eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Nyomoznak a Fidesz és Lévai Katalin ajánlásainak ügyében

Rendőrségi nyomozás indult Zuglóban Lévai Katalin és a Fidesz ajánlásainak egyezősége miatt - írta az Index a helyi választási bizottság szerdai ülésére hivatkozva.

A portál idézte a zuglói honlapon nyilvánosságra hozott jegyzőkönyvet, amely szerint a helyi választási iroda vezetője, Makranczi László jegyző szerdán azt közölte, hogy a mai napon a BRFK lefoglalta a két érintett párt ajánlóíveit.

A nyomozás Szávay István jobbikos képviselő feljelentése alapján indulhatott, Szávay legutóbb ugyanis úgy nyilatkozott: "kimondható tehát, hogy a zuglói Fidesz és annak képviselőjelöltje visszaélt a választók bizalmával, az őket támogató polgárok adatait átadták Lévai Katalinnak, az aláírásokat pedig odahamisították, hogy így segítsék - az ellenzéki szavazatok megoszlásában reménykedve - az egykori MSZP-s miniszter indulását a választásokon." Szávay ezután tett feljelentést.

Az Index azt írja, a mostani ülésen a helyi választási bizottság jobbikos delegáltja, Schwarz-Kiefer Patrik azt mondta, hogy miután alaposan átnézte Lévai és a Fidesz íveit, 15 további ajánlóívet talált, "ahol 1-8 sorszámig teljes egészében megegyezik a sorrend.”

A helyi választási iroda nem az összes ajánlást vetette össze korábban, ugyanis abbahagyta az ellenőrzést, amikor Lévai ajánlásainak száma 500 alá csökkent (innentől nem lehetett jelölt). A jobbikos képviselő most az át nem nézett íveket vizsgálta meg.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×