eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Benedict Wong és Benedict Cumberbatch angol színész, Jacob Batalon amerikai színész, Marisa Tomei amerikai színésznő, Zendaya amerikai színész-énekesnő és Tom Holland angol színész (b-j) a Pókember: Nincs hazaút (Spider-Man: No Way Home) című filmjének bemutatóján a Los Angeles-i Regency Village Színházban 2021. december 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA/David Swanson

"Remélem leég a házad" - másra akarta használni késeit egy brit sztárséf

Egy őrjöngő férfi próbált betörni Benedict Cumberbatch brit színész otthonába és késsel fenyegetőzött. Az éttermi séfet azóta már el is ítélték, de csak nagyon szerénynek mondható pénzbüntetést kapott.

Benedict Cumberbatch családja rettegve élte át, hogy egy luxushotel éttermének volt séfje késsel hadonászva próbált behatolni a sztár londoni családi házába.

Az elkövető, a 35 éves Jack Bissel volt, aki korábban az elegáns Mayfair negyed egyik drága szállodájában, a Beaumont hotelben dolgozott séfként.

Bissel késsel a kezében rúgta le az öntöttvas előkerti kaput, letépte a kaputelefont és fenyegetőzve azt üvöltözte: „Tudom, hogy ide költöztél, remélem leég a házad”.

A támadó dühében kitépte az egyik kerti növényt és a falhoz vágta. Ezután elmenekült, de DNS-mintája alapján azonosították és elfogták.

Ami még inkább sokkoló: nem tudni, hogy mi volt az indítéka.

A tévés, filmes és színpadi szerepeiről ismert Cumberbatch – elég csak a Marvel-univerzumba tartozó Dr. Strange-re, a Sherlockra és sokat emlegetett Hamlet alakítására gondolni – feleségével, Sophie Hunterrel együtt nem tudta felfogni, hogy miért pont ők voltak a célpontok.

Sajtójelentések szerint a 46 éves sztár, 45 éves felesége és három gyerekük rettegve töltötték a következő napokat, hogy talán ismét rájuk támadnak.

Az eset csak Bissel május 10-én történt elítélése után derült ki és csak azért, mert a Daily Mail című lapnak sikerült feloldatnia az elrendelt hírzárlatot.

A lap jelentése szerint Bissel bűnösnek vallotta magát és a férfit a tettéhez képest minimálisnak számító pénzbírságra, 250 font megfizetésére ítélték. Igaz, a vád ellene csak vagyoni kár okozása volt. Bisselnek emellett három évre megtiltották, hogy Cumberbatchék vagy lakóhelyük közelébe menjen.

Mindez úgy történt, hogy korábban már elítélték lopásért, kapott három figyelmeztetést vagyon elleni károkozásért, továbbá a közrend megsértése és kábítószer miatt is felelősségre vonták.

A nyomozók szerint a támadó az eset előtt egy közeli kisboltban vett két csomag pita kenyeret és azt kiabálta a boltosnak, hogy betör az Oscar-díjra jelölt színész otthonába és porig égeti azt. A bíróságon nem védekezett.

Egy Bisselről készült 2015-ös fotón azt látni, hogy félmeztelenül fekszik a földön, miközben rendőrök letartóztatják a szíriai polgárháborúba való beavatkozás elleni tiltakozása során.

Volt munkaadója nem kommentálta az esetet.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×