eur:
389.29
usd:
362.6
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Hansons Auctioneers/Harry Potter

Harry Potter-sorozat jön "a Harry Potter" nélkül - hogyan?

A Harry Pottert is utolérte más sikeres könyvek és filmek sorsa – tévésorozat lesz belőle, de közismert sztárok nélkül. Az egyik producer viszont a sikersorozat írója, J. K. Rowling lesz, aki manapság rendszeres csatákat folytat a transz aktivistákkal.

Jön, jön a Harry Potter tévésorozat – bár Harry Potter nélkül. Pontosabban az időközben felnőtt Daniel Radcliffe, Emma Watson és Rupert Grint nélkül.

A Max névre átkeresztelt egykori HBO Max online streaming szolgáltató lesz az „egy évtizedre” tervezett Potter-sorozat otthona. Az új verzió a hírek szerint újra feldolgozza és felöleli az 1997 és 2007 között kiadott hét könyv cselekményét.

A Max közleménye szerint a sorozatban új szereplők jelennek meg, rajongók új nemzedékét megcélozva, és az új Harry Potter is tele lesz „fantasztikus részletekkel és drámai helyszínekkel”.

Azaz lehúznak egy új bőrt az eddigi filmekről és könyvekről, ahogy az már szokássá vált, de ami akár sikeres is lehet. Elég csak az Adams Familyből kinőtt új sorozatot, a Wednesday-t említeni.

Az új Potter-produkció pikantériája, hogy a könyvek szerzője, J. K. Rowling lesz az egyik producer.

A "transz jogok" körüli vita emlékezetes módon törést okozott a Potter univerzumban. Rowling – állítása szerint – a nők jogainak és privát szférájának védelmében emelt szót például azért, hogy női mosdókat csak biológiailag nőnek született nők használhassanak, ezzel kivívta a "transz jogokat" támogató tábor ellenszenvét és bírálatait. A dolog odáig fajult, hogy az eredeti Potter-filmek három fiatalabb sztárja, Radcliffe, Watson és Grint "megtagadta" Rowlingot – míg két idősebb színész, Ralph Fiennes és Helena Bonham Carter kiállt mellette.

Az úgynevezett "cancel culture” elterjedése ellenére Rowling eddig megúszta, hogy "töröljék",

és közeli kapcsolatban maradt a Warner Bros stúdióval, amely a több mint 7 millió dollárt kasszírozó eredeti filmeket és a későbbi, Legendás állatok franchise-t is jegyezte. A Warner Bros az HBO anyacége és a Harry Potter, valamint egy Potter témájú kaliforniai és floridai vidámpark gazdája.

"Az, hogy a Max csatorna elkötelezte magát, hogy hű marad a könyveimhez, nagyon fontos nekem, és alig várom, hogy az új adaptáció részese lehessek. Ezt az új mélységet és részletgazdagságot csak a hosszútávú tévésorozat formátum teszi lehetővé"” – mondta Rowling.

És hogy kik kapják Harry, Hermione és Ron ikonikus szerepeit? Nos, ezt még egyelőre nem fedték fel, így várni kell a további bejelentésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×