eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Szurkoló az Emiliano Sala emlékére rendezett virrasztáson Nantes-ban 2019. január 22-én. Az FC Nantes argentin játékosa a La Manche-csatorna felett január 21-én este eltűnt kisrepülőgép fedélzetén utazott. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, januárban igazolt a Cardiff Cityhez.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Már nem látnak reményt az argentin futballista megtalálására

A Nagy-Britanniához tartozó Guernsey sziget rendőrsége közölte: csütörtök reggel döntik el, hogy tovább keresik-e azt a kisgépet, amelyen Emiliano Sala utazott új klubjához, a walesi Cardiffba. A gép hétfőn tűnt el a La Manche csatorna felett, és azóta sem találják.

Szerda este már a legrosszabbra készültek a Cardiff City futballklubhoz Franciaországból átigazolt argentin focista, Emiliano Sala szerettei és rajongói.

Egész napi keresés után a hatóságok továbbra sem találták azt a kisgépet, amely 700 méter magasságban tűnt el a La Manche csatorna francia partokhoz közeli brit szigetei térségében.

Guernsey sziget rendőrsége azt mondta, hogy kilenc órán át folyt az intenzív kutatás szerdán, és hogy csütörtök reggel várható a döntés arról, folytatják-e a keresést.

Délután a rendőrség megerősítette, a gépet David Ibbotson veterán pilóta vezette.

Napvilágra került Sala utolsó tweetje is, benne régi csapata, a francia Nantes tagjaival készült fotóval. A rövid üzenet ennyi volt: A legutolsó ciao! – amely az események fényében szomorú aktualitást nyert.

A 28 éves játékosra, aki az elmúlt évben a francia bajnokság egyik vezető góllövője lett, szeretettel emlékeztek, kiemelve, hogy mindig volt ideje másokra és hogy keményen dolgozott a nagy lehetőségért.

A marokkói válogatott Yacine Bammou egy ideig a csapattársa volt a Nantes-ban: „Gyakran meglátogatott a házamban, olyan volt, mint a testvérem. A gép biztos leszállt valahol – képzelődöm. Reggel felhívtam a WhatsAppon.. kicsöngött, persze, mert egy program, de nem volt válasz” – mondta.

A nagy lehetőség a Csatorna másik oldalán, az angol Premier League-s Cardiffban várta, de Sala nem szállt le arról a gépről amelyről azt hitte, hogy az álmai felé repíti. Pedig nagyon várta, hogy a világ egyik leghíresebb bajnokságában játszhasson és hogy szülei láthassák: megérte az áldozat, az, hogy tizenévesként külföldre utazott.

Miközben a francia és a walesi drukkerek is virágokat és üzeneteket tettek le stadionjaik elé a focistára és a pilótára emlékezve, kezdett eltűnni a remény, hogy életben találják őket.

Az utolsó reménysugár az volt még szerdán napközben, hogy a mentőakció vezetői azt mondták: abból indulnak ki, hogy Sala és a pilóta ki tudta nyitni a kisgépen található mentőtutajt, és bemásztak, miután a gép leszállt a vízre.

A mentőalakulatok délutáni nyilatkozata már arra utalt, hogy a legrosszabbra akarják felkészíteni a családtagokat, a fiatal focista barátait és a drukkereket.

John Fitzgerald, a Csatorna-szigetek Légimentő főnöke azt mondta: „még a legjobb formában lévő ember is csak néhány órát él túl a vízben a mostani, borzasztó időjárási viszonyok között”.

„Szomorúan jegyzem meg, hogy szerintem már nincs remény”

– tette hozzá.

Sala sokkoló módon a gépet meglátva azt üzente haza, hogy az széteshet. Azzal is viccelődött, hogy ha nem jelentkezik, akkor küldjenek valakit a felkutatására.

Mehmet Dalman, a fiatal sztárt megvásárló Cardiff City tulajdonosa azt mondta: a csapat és a drukkerek sokkban vannak, de nem halasztják el az Arsenal ellen január 29-re kiírt bajnoki meccset. Megerősítette azt is: a futballista maga szervezte meg utazását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×