eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: The Sun

Találtak egy holttestet - az első képsorok Sala lezuhant repülőgépéről

A holttest vagy a Emiliano Saláé, vagy a január 21-én a La Manche-csatornánál eltűnt repülőgép 59 éves pilótájáé lehet.

Egy helyen találták meg annak a kisrepülőgépnek a nagy részét, amely a Cardiff City labdarúgócsapatának játékosával, Emiliano Salával a fedélzetén két hete tűnt el a radarképekről a La Manche-csatorna felett.

Erre alapozva a futballista családja által megbízott társaság vezetője korábban azt mondta, van esély rá, hogy a játékos és a pilóta holttestére is rábukkannak. Később kiderült, egy videofelvételen látható egy ember az elsüllyedt gépben.

A légibaleseteket vizsgáló brit hatóság (AAIB) egyik szóvivője még vasárnap megerősítette, hogy megvan a gép, de arról, hogy pontosan hol és mikor találták meg, későbbre ígért tájékoztatást. Utóbb a videofelvételre utalva közölte, az AAIB a pilóta és az utas családjával egyeztet, hogy mi legyen a következő lépés.

David Mearns, a család által a kutatás folytatásával megbízott Blue Water Recoveries társaság vezetője a Twitter-oldalán annyit közölt, hogy a roncsot vasárnap kora reggel megtalálták, kevéssel azután, hogy a keresést megkezdték. Ezt követően az AAIB egyik hajója a helyszínre ment, majd

szakemberek egy speciális, távirányítású eszközzel és kamerákkal alámerültek, és megerősítették, hogy a keresett kisgép ott van, mivel látták a lajstromjelét.

"Legnagyobb meglepetésünkre a gép nagy része ott volt" - közölte Mearns.

A hivatalos keresést négy nappal a január 21-i eltűnést követően felfüggesztették, de magánadakozásból - melyből több futballista, köztük argentin válogatott Lionel Messi, Gonzalo Higuaín és Nicolas Otamendi is szerepet vállalt - tovább folytatták. Múlt szerdán bejelentették, hogy a francia partoknál, Surtainville strandján, illetve annak közelében két ülőpárnát találtak, amelyek vélhetően a gépről származnak. Ezután a szakemberek úgy döntöttek, hogy szonár segítségével vizsgálják át a tengerfeneket a környéken a gép maradványai után kutatva, az időjárási viszonyok miatt azonban a keresést csak a hétvégén kezdték meg.

A gépen Emiliano Salán kívül az 59 éves pilóta, David Ibbotson tartózkodott.

Az argentin támadó a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×