eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Szurkolók az Emiliano Sala emlékére rendezett virrasztáson Nantes-ban 2019. január 22-én. Az FC Nantes argentin játékosa a La Manche-csatorna felett január 21-én este eltűnt kisrepülőgép fedélzetén utazott. Mentőhajók és helikopterek indultak útnak, hogy átvizsgálják a Guernsey-sziget környékét, ám négy órával később fel kellett függeszteniük a keresést az időjárási körülmények romlása miatt. A 28 éves argentin támadó az idény korábbi részében az FC Nantes csapatában szerepelt, januárban igazolt a Cardiff Cityhez.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Sportjogász: a Cardiffnak fizetnie kell Saláért

Sikerült felhozni a tenger fenekéről azt a holttestet, amelyet a január 21-én lezuhant repülőgéproncsban találtak. Dorset város halottkémje vizsgálta meg, és hivatalos közleményben jelentette be, hogy az azonosítás sikeres volt: az argentin labdarúgó, Emiliano Sala földi maradványait találták meg. Közben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetséghez fordul a Nantes, amennyiben az egykori labdarúgójukért járó átigazolási összeget nem kapja meg.

A Cardiff City labdarúgó csapata Emiliano Sala játékjogáért 15 millió fontos (a Cardiffnál klubrekordot jelentő) átigazolási díjban állapodott meg a francia klubbal. A 28 éves argentin csatár repülőgépe január 21-én este tűnt el a La Manche csatorna fölött, amikor Nantes-ból Nagy-Britanniába tartott.

A BBC Wales úgy értesült, hogy a Nantes figyelmeztette a Cardiff City-t, hogy tíz napon belül fizesse ki az átigazolási díj első részletét, ellenkező esetben jogi útra tereli az ügyet.

Az InfoRádió által megkérdezett Czermann János sportjogász szerint a francia klub jogosan követeli a pénzt. Mint mondta: a Nantes több napig gondolkodott, hogy milyen lépéseket tegyen, végül arra jutott, hogy követeli a teljes összeget. A szakértő szerint,

amennyiben a klub vezetősége bármilyen vitarendezési fórum elé viszi az ügyet, sikerrel védheti meg álláspontját.

Sajtóhírek szerint a Cardiff City ugyan tiszteletben tartja a megállapodást, de addig nem fizet, amíg a helyzet nem tisztázódik. Czermann János szerint amennyiben a Cardiff City labdarúgócsapata 10 napon belül nem fizeti ki a követelt összeget, úgy az ügyben akár a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség is dönthet, a Nantes ugyanis a FIFA-hoz fordulhat, hogy az kikényszerítse a teljesítést. A testület ráadásul késedelmi kamatot is meghatározhat, ha azt a felek korábban nem kötötték ki. A sportjogász szerint az is előfordulhat, hogy a késedelmes fizetésről már a szerződésben rendelkeztek a felek.

„Egy harmadik szereplő miatt a Nantes lépéskényszerben van”

– fogalmazott a sportjogász. Amikor ugyanis a játékos a francia csapathoz igazolt, korábbi együttese, a Bordeaux továbbértékesítési klauzulával élt, melynek értelmében, amennyiben Sala egy harmadik klubhoz igazol, a vételár egy részére jogosult.

Időközben felszínre hozták azt a holttestet, amit a két hete lezuhant kisrepülőgép roncsai között találtak.

Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál.

Folytatódik a holttest vizsgálata

Emiliano Sala holttestét hozták felszínre abból a kisrepülőgépből, amely két és fél hete zuhant le a La Manche-csatornánál. A dorseti halottkém vizsgálata alapján vált hivatalossá, hogy a Cardiff City labdarúgóját találták meg a tengerfenéken felfedezett gépben.

A rendőrség közlése szerint a vizsgálat tovább folytatódik a halál pontos okának megállapítására.

lezuhant repülőgép roncsaira vasárnap bukkantak rá. A baleset okát, illetve körülményeit még nem sikerült megállapítani, de az erre szakosodott brit hatóság (AAIB) úgy véli, elég információ áll majd rendelkezésre a víz alatt készült felvételeken.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×