eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Így nyaralnak a német politikusok

Berlinben rövidesen megkezdődik a parlament nyári szünete. Ez ugyan nem jelenti azt, hogy a törvényhozók és a politikus szükség esetén nem tartanak rendkívüli ülést, de a legtöbben távoznak a fővárosból. Egyesek azonban még a nyári vakációt is úgy tervezik, hogy ha kell, gyorsan Berlinbe érjenek.

Renate Künast, az ellenzéki Zöldpárt parlamenti frakcióvezetője elmondta, hogy a dán határhoz közel eső tartomány, Schleswig Holstein egy eldugott falucskájában, jó könyvek társaságában piheni ki a politizálás fáradalmait. A falucska alig hét percre van egy olyan vasútállomástól, ahol az ICE járatok is megállnak, így szükség esetén alig három óra alatt Berlinbe ér.

Hasonló meggondolásból választotta a Garda tó nyújtotta üdülési lehetőséget a Keresztényszociális Unió főtitkára, Alexander Dobrint, hiszen onnan alig négy óra alatt Münchenben van, ha pártja rendkívüli ülést tart.

Nem számít viszont nyaralásának hivatalos ügyből eredő megszakítására Claudia Roth, a Zöldpárt elnöke. Õ biztos napsütést akar, ezért a török Riviérán tölti a szabadságát.

A kancellár a férjével együtt idén is részt vesz a bayreuti ünnepi játékok megnyitásán, majd a Dél-Tiroliba utazik. Ez már szinte hagyomány nála, mert a húsvéti szünetet a földközi tengeri olasz fürdőhelyen, Ischia szigetén tölti, nyáron pedig nagy sétákat tesz a dél-tiroli hegyekben.

Angela Merkellel ellentétben a családügyi miniszter, Christina Schröder még nem tudja, hol tölti szabadságát, a lényeg az, hogy a férjével és a kislányával együtt pihenhessen.

A gazdasági ügyekért felelős Philipp Rösler gondtalan szünidő elé nézhetne, mert a konjunktúra továbbra is biztatónak tűnik, azonban pártjának, a Szabaddemokrata Pártnak rendkívül gyenge szereplése még a Keleti-tenger partján tervezett üdülést is beárnyékolja. Ugyanoda készül az ellenzéki Szociáldemokrata Párt frakcióvezetője, Thomas Oppermann is, ő azonban nem viszi magával parlamenti gondjait, mert "csak olvasni, sétálni és jó idő esetén úszni akar.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×