eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Havi 120 ezer forintot költenek magukra a németek

Az Európai Unió tagállamai közül Németország vezető helyen áll az életszínvonal terén. A fogyasztói szokásokat tanulmányozó Nürnbergi Intézet most közzétett felmérése is megerősíti ezt. Ebből kiderül, hogy az átlagos évi kiadás összege megközelíti az 5500 eurót, ami havi szintre lebontva lényegében azt jelenti, hogy minden Németországban élő polgár - legyen az csecsemő vagy aggastyán - közel 450 eurót (120 ezer forintot) ad ki személyes szükségleteinek fedezésére.

Személyes kiadásokra, így étkezésre, ruházkodásra, tisztálkodásra, kulturális célokra, valamint luxuscikkek beszerzésére a németek átlagosan 5329 eurót (közel másfél millió forintot) költenek egy évben.

A kiadások összege területi alapon vizsgálva erősen különbözik, ugyanis a Frankfurttól északra fekvő Taunus-hegységben élők csaknem 6900 eurót (1,82 millió forintot) adnak ki egy-egy évben, míg a kelet-németországi Ücker-Randow kerület lakosainak be kell érniük évi 4240 euróval (közel 1,2 millió forinttal).

A városok listáján München áll az élen: a bajor fővárosban évente átlag 6800 eurót (1,8 millió forintot) költenek személyes célokra. Berlin viszont a lista középmezőnyébe szorult. A fogyasztói szokásokat tanulmányozó Nürnbergi Tudományos Központ kimutatta azt is, hogy a személyes kiadások a kereskedelmi forgalom csaknem egynegyedét teszik ki, és bő 400 milliárd euró bevételt jelentenek az üzletek, illetve áruházak számára.

A felmérés ismertetése során az intézet vezetője rámutatott arra, hogy a pénzügyi válság leküzdése óta ismét töretlennek ígérkezik a vásárlási kedv, ami élénkítőleg hat a gazdasági életre is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Listán mutatjuk meg Európa legunalmasabb múzeumait

Nemrég tettük közzé azt a szubjektív listát, ami bemutatja a világ tíz legunalmasabbnak tartott városát. Ezt folytatva egy amerikai tanulmány a világ száz legunalmasabb turista látványosságát gyűjtötte össze. A felmérés több mint 60 millió Google-visszajelzés alapján közel 3300 népszerű turisztikai látványosságot vizsgált meg, és gyűjtötte össze kulcsszavak alapján a 100 legunalmasabbat. Ezek közül most azokat az európai látványosságokat mutatjuk be, melyek felkerültek a kétes dicsőségű listára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×