eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Ügyvédet fogadott az iPhone prototípusának "megtalálója"

Napvilágra került, hogy ki találta meg az Apple hétpecsétes titokként őrzött, negyedik generációs iPhone-jának a prototípusát egy kaliforniai étteremben. Az új modellt elveszítő dolgozót már eltávolították a cégtől. A telefont egy technológiai weboldal vette meg és mutatta be a világnak.

Az internet híreivel foglalkozó wired.com magazin azt állítja, hogy egy 21 éves kaliforniai fiatalember, Brian J. Hogan találta meg azt az iPhone 4G prototípust, ami komoly fejfájást okozott gyártójának, az Apple-nek.

Az újságírók a közösségi oldalakon nyomozva bukkantak a megtaláló nyomára. Hogan 5000 dollárért adta el a Gizmodo technológiai oldalnak az addig nagy titokban tartott készüléket, a Gizmodo pedig világgá repítette a hírt az új iPhone funkcióiról.

Az ügyet annyira komolyan vették, hogy San Mateo város seriffje házkutatást tartott a Gizmodo szerkesztőjének otthonában. Közben a 21 éves Hogan megérezte, hogy jobb, ha jogi képviselet után néz, és gyorsan talált magának egy ügyvédet. A jogász ki is adott egy nyilatkozatot, amely szerint a fiatalember "nagyon sajnálja, hogy hibát követett el, és nem igyekezett visszajuttatni a telefont. A Gizmodóval kötött üzletről azt hitte, hogy annak nyomán a fogyasztók leírást kaphatnak az új modellről" - szólt a közlemény.

Az ügyvéd még azt is elmondta: nem Hogan találta meg a telefont, hanem egy másik vendég jött oda hozzá, hogy az övé-e. Hogan megkérdezett néhány másik vendéget, majd az iPhone-nal a kezében távozott.

Úgy tűnik azonban, hogy a diák kezdettől fogva az üzleti lehetőséget látta: bár egyik barátja felajánlotta, hogy hívják fel az Apple-t, ezt nem tette meg. Az éttermet sem kereste, pedig az Apple-mérnök többször is visszatért, hátha valaki leadta a készüléket.

A CNET portál szerint Hogan egyik ismerőse kezdett el kérdezősködni a technológiai weboldalak képviselőinél, hogy érdekli-e őket az új iPhone.

A helyi ügyész szerint bár vádemelés még nem történt, Hogant lopással gyanúsíthatják. A kaliforniai törvények szerint a talált tárgyakat meg kell próbálni visszajuttatni tulajdonosaiknak. Nem világos, hogy az újságírókat védő szabályok miatt vádat emelnek-e a Gizmodo szerkesztője, Jason Chen ellen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt
összefoglaló a magyarokról

Muhari Eszter bronzérmes, Major Veronika megnyerte az alapversenyt

A párizsi olimpia első versenynapján megszületett a magyar küldöttség első érme, Muhari Eszter harmadik lett párbajtőr női egyéniben. A nap másik bravúrja a sportlövő Major Veronikáé, aki a legjobb eredményt érte el a női légpisztolyosok alapversenyében. Megkezdődtek az úszóversenyek, nyolcadik helyezett lett a 4x100-as férfi gyorsváltó. Nem sikerült a nap a férfi kardvívóknak, s vereséget szenvedett mindkét magyar csapat, a férfi kézilabda- és a női vízilabda-csapat is.

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tartott előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

A kínai külügyminiszterrel egyeztetett Blinken

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szombaton találkozott kínai kollégájával, Vang Jivel, hogy megvitassák Washington aggodalmait Peking Tajvannal szembeni fellépése és Oroszország ukrajnai háborújának támogatása miatt. A találkozóra egy laoszi regionális csúcstalálkozó alkalmával került sor, amely már a hatodik ilyen megbeszélésük volt 2023 júniusa óta.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×