eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A milliárdos menyének hála, megmenekült a divatcég

Megmenekült Németország egyik legtekintélyesebb divatcége, az Escada, amely augusztusban jutott csődbe, és már úgy tűnt, hogy utcára kerül a vállalat háromezer dolgozója. Az Escadát végül az indiai acélmágnás Laksmi Mittal menye, Mega Mittal vette meg.

Az Escada müncheni központjában a csődeljárást irányító Christian Gerloff látható megkönnyebbüléssel adta tudtul a hírt, hogy a világhírű divatcég jövője biztosnak tűnik, mert az indiai acélmágnás menye, a 33 éves Mega Mittal megvette a vállalatot. Utalt arra is, hogy Mega Mittal továbbra is együtt akar dolgozni az Escada eddigi igazgató tanácsával.

Jól értesült források szerint az eladósodás miatt csődbe ment Escadaért Mega Mittal 70 millió eurót fizet, de várhatóan további milliókat kell még beruháznia.

A vállalatnak világszerte közel háromezer alkalmazottja van, közülük 500-an a cég müncheni központjában dolgoznak.

Az Escada éveken át komoly vetélytársa volt a legnagyobb francia és olasz divatcégeknek, többek között hollywoodi filmsztárok is kizárólag a cég kollekciójából állították össze a ruhatárukat, mint Demi Moore és Kim Basinger.

Az indiai acélmágnás menye a nemzetközi divat terén elismert szaktekintély.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×