eur:
398.27
usd:
372.27
bux:
69536.56
2024. június 15. szombat Jolán, Vid
Nyitókép: Pixabay

Megszűnik a legendás chatprogram

Csaknem három évtizednyi működés után lekapcsolják az ICQ-t.

Június 26-án végérvényesen leáll az ICQ nevű csevegőalkalmazás, amely a maga műfajásban az egyik első szolgáltatás volt – írja a hvg.hu.

A felhasználók többsége mára áttért már a Facebook Messengerre, a WhatsAppra, a Viberre, de az ICQ egyediségét az adta, hogy egy számot rendelt a felhasználóhoz, ezzel lehetett elérni a másikat. A platformot 1996-ban alapította egy Mirabilis nevű izraeli cég, melyet 1998-ban az AOL vásárolt fel. A felhasználói bázisa 100 milliós volt, amikor 2010-ben az AOL eladta a céget a Digital Sky Technologiesnek.

A mai ICQ már nagyban hasonlít a napjainkban ismert üzenetküldő platformokhoz, de így sem versenyképes: június 26-tól végleg leáll a szolgáltatás.

Címlapról ajánljuk

Újraszámlálás utáni bejelentés: Karácsony Gergely 41 vokssal nyert

A Nemzeti Választási Bizottság péntek este jókora késéssel megkezdte nyilvános ülésén kihirdették az újraszámlálás végeredményét, és arról is döntöttek, hogy a IV. és VII. kerületekben - ahol kiugróan magas volt az érvénytelen szavazatok aránya - nem lesz új választás. E kerületekben Szentkirályi Alexandra nevének túl vékony áthúzása okozhatott problémát a voksoláskor Vitézy Dávid fellebbezése szerint.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.17. hétfő, 18:00
Fürjes Balázs a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
Gyulay Zsolt a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke
Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

Megérkezett a Fitch ítélete Magyarországról

A Fitch Ratings pénteken megjelent késő esti döntésében megerősítette Magyarország BBB kategóriájú adósbesorolását és a hozzá rendelt negatív kilátás is maradt. Részletes indoklásukban a hitelminősítő elemzői kitérnek arra, hogy a kormány a közeljövőben a költségvetést stabilizáló újabb intézkedéscsomagról dönthet, azonban a 2026 tavaszán esedékes parlamenti választások miatt kiadási kockázatokat lát a költségvetésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×