eur:
387.8
usd:
358.2
bux:
66185.37
2024. február 23. péntek Alfréd
fotó: Francesco Veronesi from Italy - Arctic ( Black-throated ) Loon ( Diver ) - Oulu - Finland 02, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39971078
Nyitókép: Készítette: Francesco Veronesi from Italy - Arctic ( Black-throated ) Loon ( Diver ) - Oulu - Finland 02, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=39971078

Sarki búvárt fotóztak Dél-Magyarországon

Egy békéscsabai természetfotós lőtt fotókat a jaminai Fás-tavon a kilátóból, és onnan készített képeket róla.

A madár a fotózás előtt érkezhetett, mert a szárnyait nagyon nyújtogatta. Ami érdekesség, hogy már tavaly is itt volt, de akkor két hónappal később, december végén érkezett.

Ez a faj az óceánokat, tengereket és nagyobb kiterjedésű tavakat kedveli. Jellemzően Európa skandináv országaiban rak fészket - írja a beol.hu.

A lapot Boldog Gusztáv békéscsabai természetvédelmi szakember igazította el madárügyben. Eszerint a búvár nevet arról kapta, hogy a víz alá merülve nagy távolságokat képes megtenni, és így szerzi be táplálékát a férgektől, békáktól a kisebb halakig.

A szakember tájékoztatása szerint az a vízimadarak leginkább a vadkacsához hasonlít a külső szemlélő számára. Ugyanakkor

pingvinszerű, totyakos a testük, melyhez kicsi szárnyak párosulnak.

Mindebből adódóan nehezebben kezdik meg a repülést, mint más vándormadarak, és alaposan meg kell gondolniuk, mikor folytatják az útjukat. A puszta felszállás is nagy energia-igénybevételt jelent számukra, ha azonban egyszer a levegőbe emelkedtek, akkor hatalmas távolságokat képesek megtenni az óceánok felett.

Úgy látszik, a Méhes Miklós által fotózott sarki búvár jól érezte magát Békéscsabán, a Fás-tavon, és emlékezetébe véste, hogy ide vissza kell térnie.

Fotó: Francesco Veronesi from Italy - Arctic ( Black-throated ) Loon ( Diver ) - Oulu - Finland 02, CC BY-SA 2.0.

Címlapról ajánljuk
Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

Milyen köztársasági elnök lesz Sulyok Tamás? – Schiffer András Aréna-interjúja

A kormánypártok Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik köztársasági elnöknek. Schiffer András ügyvéd, volt országgyűlési képviselő, az LMP korábbi frakcióvezetője az államfőjelölt kiválasztásának a szempontjairól, a leendő elnök erényeiről és hiányosságairól, valamint a nemzet egységének a kifejezéséről is beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×