eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Rengeteg elpusztult vagy haldokló madarat találtak egy szigeten, több ország is érintett lehet

Egy héten belül csaknem 200 elpusztult vagy haldokló tengeri madár tetemét fedezték fel Fano északi-tengeri dán sziget nyugati partján - jelentette be hétfőn a DOF dán ornitológiai egyesület.

Az elpusztult madarak nagy többsége (175) lumma, de akad köztük több lunda és északi sirályhojsza is.

Kim Fischer ornitológus azt gyanítja, hogy a tengeri madarak éhen haltak. Csaknem mindegyiknek friss tollazata volt, de az összes madár nagyon lesoványodott - idézi a szakértőt a szokatlan jelenségről kiadott közlemény.

Az ornitológus attól tart, hogy a Fano szigeten talált madarak csak kis töredékét jelentik az összes elpusztult tengeri madárnak. Az északabbra fekvő dániai városból, Skagenből már hónapok óta érkeznek hírek elpusztult lummákról és más tengeri madarakról.

A tömeges madárpusztulásra egyelőre nincs magyarázat. Az Aarhusi Egyetem kutatója, Ib Krag Petersen szerint azonban az élelemhiány és a közelmúlt viharsorozata együttesen okozhatta a madarak halálát, de közrejátszhatott a klímaváltozás is.

A DR dán rádióállomás szerint mostanában más térségbeli országokban, így Hollandiában, Belgiumban és Nagy-Britanniában is szokatlanul sok haldokló tengeri madár partra sodródását észlelik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Lemaradtál az Nvidiáról? Sokan erre a lehetőségre vártak az elmúlt hónapokban!

Az elmúlt időszakban a nemzetközi hangulat romlása mellett különösen szembetűnő volt az Ai-papírok esése, amit az AMD és a Supermicro gyorsjelentése csak tovább súlyosbított. A grafikonokat megnézve azonban megfigyelhetőek már fordulós jelek a szektor nagyágyúinál, éppen ezért megnéztük, hogy érdemes lehet-e a mostani szinteken már beszállni az elmúlt egy év nagy nyerteseibe.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×