INFORÁDIÓ
2021. december 3. péntek
Ferenc, Olívia

koronavírus

oltás

vakcina

kötelező

Az asszisztens átadja az oltást végző orvosnak az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus elleni vakcináját, mielőtt a második adaggal beoltanak egy nőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Sántha Kálmán Szakkórházában kialakított oltóponton Nagykállóban 2021. június 3-án.

A kötelezővé tett oltás többeket győz meg az ajánlottnál

Infostart

Egyre több helyen feltétel a koronavírus elleni vakcina a munkavállaláskor és az oktatásban.

Tömeges tiltakozások és munkabeszüntetések nélkül vezethet az oltás kötelezővé tétele magasabb átoltottsághoz – állapítja meg egy friss kutatás. Az utazáshoz, iskolalátogatáshoz vagy munkavégzéshez kötelezővé tett oltás ennek eredményei szerint jobban beválik, mint azt korábban hitték – írja a MedicalXpress cikke.

"Vizsgálataink kísérleti bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a kötelező védőoltások erősebb oltási szándékot eredményeznek, mintha teljes mértékben az emberekre bíznánk a kérdést, hogy szabadon dönthessenek arról, beoltatják-e magukat. A követelményfeltétel mindenütt jobban működik, a különböző faji és etnikai csoportok esetében, és még azok körében is, akik nem szeretik, ha mások irányítják őket " – mondta Dolores Albarracín, a tanulmány szerzője, a Pennsylvaniai Egyetem Annenberg Kommunikációs Iskolája társadalmi viselkedést kutató laborjának igazgatója.

Az öntörvényűbbek is elfogadják az intézkedést

Albarracín arra számít, hogy az amerikai átoltottság növekedni fog, mivel egyre több helyen teszik kötelezővé az oltás felvételét. Társaival 299 felnőttet kérdezett meg arról, beadatnák-e az oltást, ha az kötelező lenne, amire a megkérdezettek 86 százaléka válaszolt igennel.

Ezután a kutatók megkérdeztek 1322 embert, hogy nagyobb valószínűséggel kérnék-e meg az oltást, ha a munkáltatójuk előírná, előnyben részesítené, vagy hangsúlyozná az előnyeit. A többség ismét azt mondta, hogy akkor oltatnák be magukat a legnagyobb valószínűséggel, ha erre köteleznék őket.

A résztvevők pszichológiai kérdőívet is kitöltöttek, hogy felmérjék az ilyen szabályozásokkal kapcsolatos érzéseiket. Azok, akik azt jelölték ezen, hogy nem szeretik, ha megmondják nekik, mit tegyenek, nagyobb valószínűséggel vették fel az oltást, ha erre kötelezték őket, még akkor is, ha nem látták a vakcina előnyeit, állapította meg a tanulmány.

"A kötelező oltás előnyösebbnek tűnik, mintha az egyénekre bíznánk a döntést" – mondta Albarracín, hozzátéve: ez azt jelzi az emberek felé, hogy a vakcina kockázata alacsony.

Már van pozitív előkép

Arthur Caplan orvosetikus szerint is egyértelmű jel mindez arra, hogy a kötelezővé tett oltások meghozzák a kívánt eredményt: az idősotthonokban és egészségügyi intézményekben

kötelezővé tett influenzaoltás esetében is ez történt.

"Próbáltuk meggyőzni az embereket, megpróbáltuk őket szabadnappal vagy ingyenes étkezéssel ösztönözni, ha beoltatják magukat influenza elleni védőoltással, de a kötelező védőoltáson kívül semmi sem működött" – mondta Caplan, a New York-i NYU Grossman School of Medicine orvosi etikai részlegének vezetője, aki szerint ugyanez történik majd a koronavírus elleni oltás esetében.

"Sokan erősen hisznek abban, hogy szabadon dönthetnek egészségügyi kérdésekben, de ez nem igaz egy világjárványban" – mondta Caplan, hangsúlyozva, hogy a pandémiának még nincs vége. A beoltott emberek kisebb valószínűséggel terjesztik a koronavírust.

"A veszélyeztetett embereket meg kell védeni a koronavírustól, és fennáll a veszélye annak is, hogy az új változatok könnyebben terjedhetnek, ha nem oltunk be több embert" – tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balázs Attila
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018